-

Elvehetik Rooney-től második gólját

Otthon ódákat zengenek a csatárról

2004. 06. 18., 16:52 | Frissítve: 2004. június 18., péntek 17:04

A svájciak elleni csoportmeccsen duplázó Wayne Rooney második találatát vizsgálja az UEFA és a videófelvételek alapján lehet, hogy Stiel kapusnak adják a gólt.

Ha játékkal foglalkozik, képes a klasszisteljesítményre - állítják az angolok suhanc csatáráról, Wayne Rooneyről. Az első csoportmeccsen, a franciák ellen durvaságba hajló agresszivitásával vétette magát észre: a meccs egy pontján ki is állíthatta volna a német Markus Merk, amikor ámokfutásba kezdett és össze-vissza rugdalta a francia védőket - sárgalapot sem kapott.

Az Eb-k legfiatalabb góllövője

Az Everton tinizsenije nagyot változott a Svájc elleni, sorsdöntő összecsapásra, és két góllal vette ki a részét a diadalból, amellyel Sven-Göran Eriksson csapata életben tartotta továbbjutási reményeit. A duplázó Rooney az Európa-bajnokságok történetének legfiatalabb gólszerzője lett.

"Csoda-Roon", "Sven gyémántja"

Az angol lapok rögtön ódákba foglalták a csatár nevét. "Rooney gyémánt Sven számára" - fogalmaz a Daily Mail. "Az elefántbébitől félnek a házban. Anglia rágógumizó tinédzsere megmentette csapatát a szerencsétlenségtől" - írja a The Times. "Csoda-Roon elfoglalta a trónt. A szuperkölyök lehengerelte a svájciakat. Sven, rúgd ki Owent, különben repülünk" - véli a Daily Star. "Roo a mi emberünk. A kétgólos Wayne kiütötte a svájciakat" - áradozik a The Sun.

Abramovics már ugrásra készen

A The Daily Telegraph szerint az Evertonnál most már attól tartanak, hogy Wayne Rooney tehetsége túlnő a klub anyagi lehetőségein, és a játékosnak valamelyik nagy európai klub, esetleg "egy orosz oligarcha" kitöltetlen csekket fog felajánlani az átigazolás végett. A lap ezzel egyértelműen Roman Abramovics orosz olajmilliárdosra utalt, aki tavaly nyáron, komoly feltűnést keltve megvette a londoni Chelsea-t, és azóta a hírek szerint több mint negyed milliárd fontot költött csak játékosvásárlásra.

A svájci kapusnak írhatják a második gólt

Az örömöt némileg csillapíthatja, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) utólag elveheti második gólját az angolok csatárától. A csütörtöki csoportmérkőzésen távolról szerzett találatát öngólként a svájciak kapusának a számlájára írhatja a szervezet, mert a lövés Jörg Stiel fejére pattant a kapufáról a 75. percben, majd onnan jutott a hálóba.

William Gaillard kommunikációs igazgató pénteken kijelentette: az UEFA technikai bizottsága elemezni fogja a jelenet videófelvételét, s ezután dönt a kérdésben.

N;
hirdetés