-

Leszúrtak egy angol szurkolót Lisszabonban

2004. 06. 22., 10:04 | Frissítve: 2004. június 22., kedd 11:14

A portugál rendőrség letartóztatott egy ukrán férfit, miután kedd hajnalban egy angol szurkolót leszúrtak Lisszabon belvárosában. Az esetnek nincs köze az Európa-bajnoksághoz - jelentette ki a hatóság.

Az angol válogatott horvátok elleni, magabiztos győzelme után nem okoztak gondot a szigetországi szurkolók, mégis a portugáliai Európa-bajnokság eddigi legsúlyosabb incidense zajlott le: Lisszabon belvárosában megkéseltek egy 27 éves szigetországi férfit.

A BBC jelentése szerint a brit külügyminisztérium annyit erősített meg, hogy az angol gyilkosság áldozata lett a főváros Rossio nevű terén, hajnal négykor.

A férfit a Sao José kórházba szállították, ahol már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A portugál rendőrség szóvivője megerősítette, hogy egy ukrán férfit vettek őrizetbe az esettel kapcsolatban. Az illetékes elmondta, az incidens akkor történt, amikor az ukrán férfi megpróbálta ellopni az angol drukker pénztárcáját, de terve meghiúsult és nézeteltérés támadt kettőjük között. Ennek gyilkosság lett a vége. Hangsúlyozta, nincs összefüggésben rivális szurkolói csoportok összetűzésével. "A rablóval való dulakodás vezetett a tragédiához. Az esetnek nincs köze az Európa-bajnoksághoz" - jelentette ki a szóvivő.

A hatóságok először azt közölték, hogy az angolt egy horvát szurkoló szúrta le.

N;
hirdetés