-

Beckham erőnlétileg és idegileg a padlón

A Spice boy mélyen formája alatt volt végig az Eb-n

2004. 06. 26., 19:26 | Frissítve: 2004. június 28., hétfő 00:57

A portugálok elleni fájdalmas vereség után az angolok elsősorban Meier bíró tevékenységében látták a kudarc okát, de megindult a találgatás David Beckham várakozáson aluli teljesítményével kapcsolatban is. A válogatott körül tevékenykedők állítják, a világklasszis középpályás erőnlétileg mélyen csúcsformája alatt volt az Eb-n.

Az angol csapat teljesítménye kapcsán hosszú idő után nem David Beckhamről áradozott a szigetországi és a világsajtó: a tizennyolc éves Wayne Rooney négy góljával, agresszivitásával, érett játékával a háttérbe szorította a "Spice boyt".

Mindez nem csak az Everton tinizsenijének lenyűgöző produkciója, hanem a Real Madrid galaktikusának visszafogott szereplése miatt is történt így. Becks nem csak két kihagyott büntető - előbb a franciák elleni presztízscsatában, majd a portugálok ellen - miatt okozott kisebb csalódást, hanem egyébként sem nyújtott kiemelkedőt a tornán. De Beckham egész idénye így sikerült: a Reallal szinte "szégyenszemre" semmit nyert az idén.

Végig problémái voltak

A portugálok elleni meccsen bíráskodó Meierről a "keresztvizet is leszedő" The Sun megszólaltatta az angolok erőnléti edzőjét. Ivan Carminati szerint Beckham és Sven-Göran Eriksson kapitány is tudta, hogy az egykori manchesteri mélyen csúcsformája alatt volt erőnlétileg. A válogatott mellett dolgozó orvosi és edzői stábot sokkolták a középpályás lassúságáról és állóképességbeli hiányosságairól árulkodó adatok.

Az okok ismeretlenek maradtak

Maga az érintett is elismerte a múlt héten, hogy meglepte az a nagy különbség, ami edzettségében Madridba érkezése előtti állapota és az Eb kezdetekor tapasztalt között tátongott.

A segítők azonban nem találták az okát a rossz erőnlétnek: "Ez végig egy puzzle volt az Eb alatt" - mondta az olasz szakember.

Titkolta, de tudta

Beckham ugyan nem akarta elismerni, de a stáb megerősítette, hogy bokasérüléssel küzdött, és annak ellenére, hogy a közvélemény előtt mindig mosolygott, valójában nagyon is aggódott állapota miatt.

A válogatott körül mozgók közül többen a Realba igazolás előtti huzavonát - Beckham összeveszett Alex Fergusonnal és hetekig titokban tartotta távozását a Unitedből -, valamint a magánéletét övező tavaszi botránysorozatot sejtik a visszaesés mögött.

Vagyis, sokan úgy vélik mentális gondjai akadtak a világklasszisnak.

Beckenbauer sem érti a kihagyott büntetőket

Ezt a véleményt osztja a németek "futballcsászára", Franz Beckenbauer is: szerinte nincsenek rendben az idegei David Beckhamnek, mivel az angol válogatott csapatkapitánya két büntetőt is kihagyott a labdarúgó Európa-bajnokságon.

"Nem értem, hogy egy szabadrúgás-specialista hogy rúghatja ilyen rosszul a tizenegyest. Könnyen elképzelhető, hogy mentális problémái vannak, hiszen az 1998-as világbajnokságon kiállították, most pedig Portugália és Franciaország ellen is hibázott" - írta a Bildbeli rovatában a "Császár".

A játékosként és szakvezetőként 1974-ben, illetve 1990-ben vb-aranyérmes Bayern-elnök kitért arra is, hogy a Real Madrid középpályása főként a nagy tornákon szerepel várakozáson alul.

N;
hirdetés