-

Beckham a Realt és a lesifotósokat okolja rossz formája miatt

Mégis marad Madridban

2004. 06. 27., 18:44 | Frissítve: 2004. június 28., hétfő 00:57

A magánéletében való vájkálások és a Real Madridnál folyó edzésmunka miatt játszott nem megfelelő formában a portugáliai labdarúgó Európa-bajnokságon véleménye szerint David Beckham. A világklasszis középpályás ennek ellenére nem akarja elhagyni a királyi gárdát.

Mindenki láthatta az elmúlt két hétben, hogy David Beckham nem játszott csúcsformában a portugáliai Európa-bajnokságon. A Real Madrid világklasszisa két büntetőt is kihagyott, ráadásul a második végzetesnek bizonyult, mert csapata kiesett a házigazdák elleni negyeddöntőben.

Sokkoló állapotban

A szigetország legnagyobb példányszámú (bulvár)lapja a The Sun - miután alaposan kivesézte a portugálok elleni meccset vezető Meier ténykedését - szombaton arról cikkezett, hogy a "Spice boy" nagyon rossz erőnléti állapotban érkezett az Eb-re, a válogatott stábját sokkolták a középpályás edzettségéről kapott adatok. Arra azonban nem sikerült rájönni, mi okozta Beckham formahanyatlását, de felmerült, hogy a Madridban rossz idényt zárt sztárnak mentális, idegi problémái vannak.

Spanyolországba "került" Beckham rontott tizenegyese
Egészen az észak-spanyolországi Galiciáig "szállt" az a labda, amelyet David Beckham, az angol labdarúgó-válogatott sztárja rúgott fölé a portugálok elleni csütörtöki Európa-bajnoki negyeddöntő büntetőpárbajában. Egy 25 éves spanyol drukker a portugál A Bola című lapnak azt nyilatkozta, ő az a szerencsés, aki elkapta a tribünre repülő játékszert. "Mázlim volt, hiszen kosárlabdázom, és amint láttam, hogy felém tart a labda, magasra ugrottam, az egyik kezemmel megszereztem, és gyorsan a pólóm alá rejtettem. Hatalmas ereklye" - mondta Pablo Carral.
Egy szó sem igaz a házasságtörésből

Ezt erősítette meg maga az érintett is, a tavasszal az elsősorban az állítólagos nőügyei miatt a lapok címoldalára került játékos úgy véli, Spanyolországban már elfogadhatatlan mértékben üldözik őt a lesifotósok. "Ahányszor elhagyom a házat, négy-öt tömött kocsi követ. Azt is figyelik, miként játszom a gyerekeimmel. Amíg Manchesterben éltem, nyugodtam elgyalogolhattam a pályáig a családommal, Madridban ez lehetetlen" - állítja.

Beckham azt is megjegyezte: egy szó sem igaz azokból a történetekből, miszerint különféle hölgyekkel került volna intim kapcsolatba: "Nagyon durvák és sértőek ezek a cikkek, hiszen gyermekeim vannak." (Mint ismert, a középpályás viselt dolgairól először egykori személyi titkára, Rebecca Loos számolt be, majd sorra jelentkezett a többi állítólagos szerető. A Beckham házaspár - már csak jól megfontolt anyagi érdekeikből is - kitartóan tagadja a házasságtörésről szóló pletykákat.

A sirám kapcsán azért érdemes idézni Ottmar Hitzfeldet, a Bayern München most távozó vezetőedzőjét, aki tavaly, a "hol folytatja Beckham?" szappanopera közben azt mondta, hogy a bajoroknak eszük ágában sincs leigazolni a manchesterit, hogy az cirkusszá változtassa a délnémet várost és elárassza a maga és felesége képével az üzeleteket, tereket.

Tavaly még jó volt Quieroz?

Az angol középpályás szerint azért is szerepelt a vártnál gyengébben az Eb-n, mert a Real Madridnál nem törődtek azzal, hogy a játékosok többsége júniusra jó formába kerüljön, sokkal inkább a rosszul sikerült bajnoki hajrával volt mindenki elfoglalva.

Ennek némileg ellentmond, hogy a nemzeti együttes segítői arról számoltak be, hogy Beckham edzettségében drámai változás állt be az elmúlt egy évben. Márpedig a Real Madrid szakmai munkáját az a portugál Quieroz irányította a most véget ért szezonban, aki a Manchester Unitedben (Becks korábbi klubjánál) Alex Ferguson menedzser másodedzője volt.

Már csak Figo van a galaktikusok közül az Eb-n

A másik részről azonban alátámaszthatja Backhamnek a Realra vonatkozó szavait, hogy a spanyol sztáralakulatból szinte mindenki elhagyta már az Eb helyszínét. Az elődöntőkre a királyi gárdából egyetlen hírmondónak az a Luis Figo maradt, akit az angolok elleni mérkőzés 75. percében lecserélt Scolari kapitány, amiből a portugál sztár nagy patáliát is csapott.

Mégis marad Madridban

Beckham a sok bosszúság ellenére úgy fogalmazott, nem kívánja elhagyni Madridot. Ezzel egy csapásra cáfolta azokat az értesüléseket, miszerint a Chelsea-be tartana.

N;
hirdetés