-

Zidane visszavonulhat a válogatottságtól

A klasszis az egykori csapattársat hozza helyzetbe

2004. 06. 29., 14:48 | Frissítve: 2004. június 30., szerda 11:06

Együtt vonulhatnak vissza a válogatottságtól a francia együttes legnagyobb sztárjai, akik társaikkal '98-ban világbajnoki, majd két évvel később Európa-bajnoki címet szereztek. Zinedine Zidane még gondolkodik a folytatáson és a következő kapitány személyétől teszi függővé döntését, Fabien Barthez azt mondja, a barátai nélkül ő sem folytatja, de nem határozott még Bixente Lizarazu sem.

A francia válogatott idő előtt távozott az Európa-bajnokságról, miután a görögök elleni negyeddöntőben, világszenzációt okozva 1-0-ra alulmaradt. A kapitány Jacques Santini már a torna előtt bejelentette távozását a csapat éléről az angol Tottenhamhez - ezzel sokak szerint rossz hangulatot teremtett az öltözőben -, a kiesés után pedig a "nagy öregek" fejezhetik be karrierjüket a válogatottnál.

Változnia kell a keretnek

A visszavonulását fontolgatja ugyanis Zinedine Zidane, a Real Madrid 32 éves szupersztárja. "Még nem döntöttem, gondolkodnom kell, aztán meglátjuk" - fogalmazott homályosan a klasszis. Zidane szerint egyértelmű, hogy idővel változnia kell a válogatott keretének, és ez a pont nem jöhet el fél évvel a 2006-os világbajnokság kezdete előtt.

Zidane a kapitányválasztásra vár

A világ- és Európa-bajnok többek között attól teszi függővé a nemzeti színekben való szereplést, hogy ki követi Jacques Santini szövetségi kapitányt a kispadon.

Blanc-t hozza helyzetbe

Ezzel a világsztár egyértelműen beszállt a szakember utódjának kiválasztásába, a L'Equipe francia sportlap szerint ugyanis a legnagyobb esélye az edzőként még semmilyen tapasztalattal nem rendelkező Laurent Blanc-nak lenne arra, hogy a "kékeknél" tartsa Zidane-t. A tervek szerint jövő pénteken, a szövetség elnökségi ülésén döntenek arról, hogy ki lesz Santini utódja. A jelöltek között Blanc mellett Bruno Metsu és Jean Tigana is megtalálható.

Bartheznek sem mindegy

Döntött viszont már a harminchat éves Marcel Desailly, ellenben bizonytalan még a harmncöt éves Bixente Lizarazu és a harminchárom éves Fabien Barthez is. "Ha minden barátom abbahagyja, akkor én sem folytatom a válogatottban" - mondta a tar kapus, aki idén korábbi sikerei színhelyén, Marseille-ben kapott új erőre. "Egyedül biztosan nem tudnék maradni. Jöjjenek a fiatalok - tette hozzá, de azért az is kiderült, neki sem mindegy ki lesz Santini követője. - Minden attól a következő kapitánnyal folytatandó beszélgetésemtől függ majd."

N;
hirdetés