-

Újabb angol szurkolót késeltek meg az Eb-n

2004. 06. 23., 15:20 | Frissítve: 2004. június 23., szerda 16:59

Újabb angol szurkolót szúrtak meg a portugáliai Európa-bajnokságon. Az áldozat ezúttal egy 18 esztendős fiatalember volt, akit azonnal korházba szállítottak, így sikerült megmenteni az életét.

Kishíján újabb angol szurkolót öltek meg a portugáliai labdarúgó Európa-bajnokságon, a nyakon szúrt 18 éves fiatalember életét a sürgős orvosi beavatkozás mentette meg.

A bűncselekmény áldozatát szerdán hajnalban, fél hét körül szállították a portimaói kórházba, sokkos állapotban. Azonnal a műtőbe került, s az operáció következtében javult az állapota, most már nincs közvetlen életveszélyben.

A kórház szóvivője szerint a tinédzser súlyos sérülését egy éles tárgy, valószínűleg kés okozta. Az még nem derült ki, hogy az eset kapcsolatba hozható-e az Eb-vel. A valószínűleg portugál elkövető elmenekült a helyszínről, jelenleg is keresik a rendőrök.

Mint ismert, az angol válogatott horvátok elleni, magabiztos győzelme után nem okoztak gondot a szigetországi szurkolók, mégis a portugáliai Európa-bajnokság eddigi legsúlyosabb incidense zajlott le: Lisszabon belvárosában megkéseltek egy 27 éves szigetországi férfit.

A férfit a Sao José kórházba szállították, ahol már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A portugál rendőrség szóvivője megerősítette, hogy egy ukrán férfit vettek őrizetbe az esettel kapcsolatban. Az illetékes elmondta, az incidens akkor történt, amikor az ukrán férfi megpróbálta ellopni az angol drukker pénztárcáját, de terve meghiúsult és nézeteltérés támadt kettőjük között. Ennek gyilkosság lett a vége.

A kedd hajnalban halálra késelt szurkoló emlékére fekete karszalaggal lépne pályára az angol válogatott a házigazdák csapata elleni csütörtöki negyeddöntőben, de a végleges döntésre még várni kell.

N;
hirdetés