-

Az angol kapus nem ismerte Zidane szabadrúgásait

2004. 06. 16., 14:07 | Frissítve: 2004. június 16., szerda 14:23

A vasárnapi 2-1-re végződött francia-angol meccsen Zinedine Zidane szabdrúgásból egyenlített a 91. percben, és David James, a szigetországi csapat kapusa állítja, azért nem tudott felkészülni a hasonló helyzetekre, mert videós "edzéseken" nem látott pontrúgásgólt a kétszeres aranylabdástól.

Három nappal az emlékezetes Franciaország-Anglia csoportmeccs után még mindig Zinedine Zidane-t emlegetik a szigetországiak edzőtáborában. A francia világklasszis a két csapat meccsén a 91. és a 94. percben lőtt gólt, és fordította a gallok javára a meccset. Az első találata remek szabadrúgásgól volt: húsz méterről lőtt a kapu jobb oldalába, úgy hogy a kapus David James csak nézte a labdát.

Hol is láthatott volna ilyet?

Az esetnél tehetelen James a gárda keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, nem volt felkészülve Zidane pontrúgásaira: az Angol Labdarúgó Szövetségtől (FA) kapott videokazettán ugyanis egyetlen szabadrúgás sem szerepel a kopaszodó aranylabdástól.

"Zidane-tól egyetlen szabadrúgás-gól sem volt a kazettán, ezért nem voltam felkészülve az efféle helyzetekre" - mondta az újságíróknak James.

Szerdán az FA szóvivője nyilatkozott az ügyben és elismerte, a hálóőr igazat állít: "A francia válogatott legutóbbi hét meccsének legfontosabb elemeit válogattuk össze egy kazettára, és azt küldtük el a kapusainknak. Minden veszélyes pontrúgást rögzítettünk, de az a helyzet, hogy az utóbbi időben Zidane nem lőtt szabadrúgásgólt a válogatottban".

Négy éve épp az Eb-n lőtt egyet

A franciák legjobbja, akinek egyik specialitása a csavart lövésből szerzett gól, valóban régen talált be pontrúgásból a válogatottban, és az is igaz, hogy a Real Madridban sem ő az első számú végrehajtó, hiszen Beckham és Roberto Carlos is előtte vannak a sorban. Négy évvel ezelőtt viszont épp az Európa-bajnokságon, a spanyolok elleni negyeddöntőben vágott be egy igen emlékezetes, a vasárnapihoz nagyon hasonlító szabadot Zidane.

Bár Jameset ez biztosan nem vigasztalja, most, hogy már élesben tapasztalhatta meg, milyenek Zidane lövései, a jövőben már biztosan nem lesz gondja hasonló helyzetben.

N;
hirdetés