Vissza a rovatcímlapra foci eb
Belföld Külföld Európai Unió Tech Gazdaság Bulvár Vélemény Sport Kult Lapcsalád
h i r d e t é s
Hírek
Program
Selejtezo~k
Felkészülési meccsek
Taktikák
Csapattörténelmek
Sztárok
Szövetségi kapitányok
Statisztika
Stadionok
Szabályok
Eb-történelem
Fórum
Képek

Döntő
Portugália - Görögo. 0-1

Elődöntők
Görögo. - Csehország 1-0
Portugália - Hollandia 2:1

Negyeddöntők
Cseho.-Dánia 3:0
Svédo.-Hollandia 0:0
Franciao.-Görögo. 0:1
Portugália-Anglia 2:2
korábbi eredmények »


« Beharangozó Közvetítés Összefoglaló »


Horvátország - Anglia

2 - 4
június 21., hétfő 20:45 Helyszín: Lisszabon, Luz
Vezeti: Collina (olasz)
Horvátország:

Simunic, Tudor, Zivkovic, Rapaic, Prso, N. Kovac, Sokota, Butina, Simic, Rosso, R. Kovac

Anglia:

James, Gary Neville, Ashley Cole, Gerrard, Terry, Cambell, Beckham, Scholes, Rooney, Owen, Lampard

Anglia-Horvátország 4-2

Tekintse meg képeinket!


I. félidő
5'N. Kovac (CRO)
39'Scholes (ENG)
45+1'Rooney (ENG)
II.félidő
46'R. Kovac (CRO)
Mornar
55'Rapaic (CRO)
Olic
62'Simic (CRO)
67'Simic (CRO)
Srna
67'Rooney (ENG)
70'Scholes (ENG)
King
71'Rooney (ENG)
Vassel
73'Tudor (CRO)
78'Lampard (ENG)
84'Lampard (ENG)
Phil Neville

13Lövés19
8Kapuralövés14
4Szöglet6
50Labdabirtoklás (%)50
17Szabálytalanság15
2Les3
A mérkőzés előtt nyilvánvaló volt, hogy a horvátoknak nyerniük kell a továbbjutás érdekében. Ennek megfelelően is kezdték a meccset, még ha nem is nagy elánnal, de egy gyors góllal. Rapaic ívelt be a baloldalról egy szabadrúgást, egy angol védőről a kapuja felé pattant a labda, James reflexmozdulattal hárított, a lecsorgó labdát Terry nem tudta kivágni a mezőnybe, Niko Kovac ezt kihasználva - becsúszva - továbbított a kapuba.

Két perc múlva kis híján egyenlített Scholes. A védők mögé kapott egy indítást, tíz méterről lőtt is, de Butina lábbal hárított. Ezek után a horvátok visszahúzódtak, csak a védekezéssel törődtek, az angolokban pedig ekkor még nem volt meg a kellő átütőerő, hogy feltörjék riválisuk védelmét. Beckham szabadrúgása a sorfalon landolt, Owent és Rooney-t pedig alig lehetett észrevenni.

Prso lövése sokkal nagyobb zavart keltett a túloldalon, de James kiütötte kellemetlen lövését. Rá egy percre váratlanul egyenlítettek az angolok. Lampard nagy passzt adott Owennek, aki nem tudta ellőni a labdát Butina mellett, így az a kapusról kipattant, Rooney rá akarta fejelni, de rosszul, ám Scholes-nak így volt tökéletes a labda, és négy méterről, Simicet megelőzve, az üres hálóba csúsztatta.

A félidő ráadásában Owen kapott egy indítást, ő Scholes-t hozta játékba, aki Rooney-hoz passzolt, a 18 éves csatár pedig 22 méterről hatalmas bombát küldött a jobb sarokba, a kapus csak érinteni a labdát.

A fordulás után három csatárral próbálták meg a győzelmet kicsikarni a horvátok, de igazán komoly veszélyt sokáig nem okoztak. Nem úgy a másik oldalon Scholes, aki ismét távolról próbálkozott, de Butina figyelt lövéseire.

A 67. percben Rooney belőtte második gólját, miután Owennel pazarul kényszerítőzött, és egyedül vezethette a labdát a kapusra, és alig hogy beért a tizenhatoson belülre, egy testcsel után a bal alsó sarokba gurított. Butina a másik oldalra várta a lövést.

Hat perccel később az ezúttal is feltűnően bizonytalan Tudor lopakodott előre, és Srna szabadrúgása után az ötös sarkáról a jobb felsőbe bólintott, fel sem kellett ugrania.

A reménykedésre azonban nem volt okuk a horvát szurkolóknak, miután öt percre rá Lampard egy szép csel után betört a tizenhatoson belülre, és ballal ő is bal alsót választotta. A folytatásban Prso nagy lövését még nagyobb bravúrral hárította James.

Anglia így, második győzelmével a második helyen jutott tovább a negyeddöntőbe, ahol Portugáliával mérheti össze erejét. A horvátoknak értéktelennek bizonyult a franciák elleni 2-2-es bravúros döntetlenük.


Ennél jobban nem is kezdhettünk volna a meccset, de a folytatásban Anglia jobb volt, felőröltek bennünket, ezért megérdemelték a győzelmet. A harcias Rooney semlegesítése megoldhatatlan feladat volt a kevésbé kemény Robert Kovac számára, és lényegében a fiatal csatár el is döntötte a meccset. Amennyiben Anglia ilyen játékot nyújt a folytatásban még nagyon messzire juthat a tornán. Sok sikert kívánok hozzá.

Elismerem, az első félidőben úgy tűnhetett, mintha a horvátok megleptek volna bennünket volna, de csak a gól zavart meg minket. Az első félidőben is uraltuk a játékot, és akkor sem játszottunk rosszul, mégha valóban nem is volt szemet gyönyörködtető a produkciónk. Ennek ellenére fordítottunk, és ez az erőnket bizonyítja. Így kell játszanunk csütörtökön, a portugálok ellen is, és akkor nagyon boldogok és elégedettek lehetünk. Rooney? Mit is mondhatnék róla? Mindig tökéletes, és a két gólja mindent elárul róla, nálamnál sokkal többet mondhat.


h i r d e t é s




Impresszum | Hirdetési árak | Szerzői jogok
© 2024 Index.hu Rt