Vissza a rovatcímlapra foci eb
Belföld Külföld Európai Unió Tech Gazdaság Bulvár Vélemény Sport Kult Lapcsalád
h i r d e t é s
Hírek
Program
Selejtezo~k
Felkészülési meccsek
Taktikák
Csapattörténelmek
Sztárok
Szövetségi kapitányok
Statisztika
Stadionok
Szabályok
Eb-történelem
Fórum
Képek

Döntő
Portugália - Görögo. 0-1

Elődöntők
Görögo. - Csehország 1-0
Portugália - Hollandia 2:1

Negyeddöntők
Cseho.-Dánia 3:0
Svédo.-Hollandia 0:0
Franciao.-Görögo. 0:1
Portugália-Anglia 2:2
korábbi eredmények »


« Beharangozó Közvetítés Összefoglaló »


Dánia - Svédország

2 - 2
június 22., kedd 20:45 Helyszín: Porto, Bessa
Vezeti: Merk (német)
Dánia:

Sörensen, Henriksen, Laursen, N. Jensen, Helveg, Gravesen, Grönkjaer, Tomasson, Jörgensen, Ebbe Sand, D. Jensen

Svédország:

Isaksson, Mellberg, Edman, Nilsson, Ljungberg, Ibrahimovic, Larsson, Jakobsson, Källström, Andersson, Jonson

Svéd és dán öröm a 2-2 után

Nézze meg a képeket!

I. félidő
26'Tomasson (DEN)
36'Edman (SWE)
II.félidő
46'Larsson (SWE)
46'N. Jensen (DEN)
Bögelund
57'Jörgensen (DEN)
Rommedahl
62'Källström (SWE)
65'Tomasson (DEN)
66'D. Jensen (DEN)
Poulsen
71'Källström (SWE)
Wilhelmsson
81'Andersson (SWE)
Allbäck
87'Jonson (SWE)

15Lövés14
6Kapuralövés6
7Szöglet9
52Labdabirtoklás (%)48
16Szabálytalanság14
2Les2
"Nem fér bele a mentalistásunkba, hogy 2-2-t játsszunk” - nyilatkozta a svéd-dán rangadó előtt Lars Lagerbäck a svédek egyik kapitánya. "Győzni akarunk, nem is gondolunk a 2-2-re” - sietett hozzátenni dán kollégája, Morten Olsen ugyancsak a meccs előtti nyilatkozatpárbajban.

Aztán elkezdődött a sorsdöntő találkozó, és sokáig valóban úgy tűnt, szó sincs megbeszélt eredményről, igaz ehhez egy ritka eseménytelen félidőt produkált a két északi gárda a szakadó esőben.

De még ebbe is belefért, hogy Tomasson egy szép akció után hatalmas gólt lőjön. Gravesen a térfél közepén megindult, Sand elé passzolt, aki felpörgette a labdát a Milan csatárának, aki miután mellre vette, egy pattanás után húsz méterről óriási gólt lőtt a jobb felsőbe a kinn álló Isaksson felett.

A svédeknek volt egy szép támadásuk, miután Jönsson jobboldali beívelése után a túloldalon álló Larsson kapásból lőtt, Sörensen hárított, de középre jött ki róla a labda, Ibrahimovics ismételt, de a kapus ezt is hárította, és volt még egy kapufájuk, amit Mellberg ért el egy szöglet utáni fejessel.

A fordulás után aztán rögtön egyenlítettek a svédek. Larsson kapott egy jó ütemű kiugratást a védők mögé, eltolta a labdát a kifutó kapus mellett, aki ugyan visszahúzta a kezét, a csatár nagyot borult, és bíró a tizenegyes pontra mutatott. A büntetőt a sértett a jobbra mozduló Sörensen mellett balra lőtte.

Eseménytelen percek után Grönkjaer húzta meg a jobb szélt, szögletre mentettek előle a védők, a szöglet után viszont nem tudtak felszabadítani, a lecsorgó labdát pedig Tomasson varrta be nyolc méterről ballal a jobb alsó sarokba.

Ezek után Sand el is dönthette volna a meccset, de Grönkjaer és Rommadahl lövése is veszélyes volt. A svédeknek helyzete is alig akadt, aztán három perccel a vége előtt váratlanul újra egyenlítettek a sárga-kékek.

Wilhelmson vitte el a labdát a baloldalon, középre adott, Sörensen simán foghatta volna, de kiejtette, épp a középen érkező Jönsson elé, aki négy méterről belőtte a kapuba a labdát.

A folytatásban a svéd védők senkitől sem zavartatva játszadoztak saját tizenhatosuk előtt - a dánok meg sem támadták őket -, mert nem eshettek ki. (Két éve az olaszok is ezt tették Mexikó ellen vb-n a kedvező eredmény tudatában.) A dán szurkolótábor a svédeket éltette, a svéd pedig a dánt.

Az olaszok ellenben így semmi esetre sem juthattak tovább, hiába lőtte be Cassano a győztes gólt a ráadásban. A dánok a csehek ellen folytathatják a nyolc között, a svédek a hollandok vagy a németek vagy a lettek ellen mutathatják meg, hogy ennél jobb és szellemesebb futballra is képesek.


Senki sem gondolhatja komolyan, hogy megegyeztünk a 2-2-es döntetlenben. Még a feltételezés is nevetséges, és nem is kívánok válaszolni rájuk. Mindkét együttes becsülettel küzdött. Tudom, hogy számtalan szurkoló javasolta ezt, de képtelenség egy ilyen eredményt előzetes megbeszélés után elérni. Azt azonban sajnálom, hogy nem nyertünk, és nem a csoport első helyén jutottunk tovább.

Nem tudtuk, hogy az olaszok a rendes játékidő után megszerezték a győzelmet. Ha az olaszok videón visszanézik a meccset, egyértelműen szembesülni fognak vele, hogy nem egyezhettünk meg a végeredményt illetően a dánokkal, kemény küzdelem folyt a pályán. A fair-play szellemében jártunk el, aki csalással vádol bennünket, az hazudik. Egyszerűen csak így alakult. Ha az olaszok a korábbi meccseiket megnyerik, akkor most nem alakulhatott volna ki, ez a furcsa végjáték.


h i r d e t é s




Impresszum | Hirdetési árak | Szerzői jogok
© 2024 Index.hu Rt