Vissza a rovatcímlapra foci eb
Belföld Külföld Európai Unió Tech Gazdaság Bulvár Vélemény Sport Kult Lapcsalád
h i r d e t é s
Hírek
Program
Selejtezo~k
Felkészülési meccsek
Taktikák
Csapattörténelmek
Sztárok
Szövetségi kapitányok
Statisztika
Stadionok
Szabályok
Eb-történelem
Fórum
Képek

Döntő
Portugália - Görögo. 0-1

Elődöntők
Görögo. - Csehország 1-0
Portugália - Hollandia 2:1

Negyeddöntők
Cseho.-Dánia 3:0
Svédo.-Hollandia 0:0
Franciao.-Görögo. 0:1
Portugália-Anglia 2:2
korábbi eredmények »


« Beharangozó Közvetítés Összefoglaló »


Franciaország - Anglia

2 - 1
június 13., vasárnap 20:45 Helyszín: Lisszabon, Luz
Vezeti: Merk (német)
Franciaország:

Lizarazu, Vieira, Gallas, Makelele, Pires, Zidane, Henry, Silvestre, Thuram, Barthez, Trezeguet

Anglia:

James, Gary Neville, Ashley Cole, Gerrard, Cambell, Beckham, Scholes, Rooney, Owen, Lampard, King

Zidane megmentette a franciákat



I. félidő
39'Lampard (ENG)
II.félidő
50'Pires (FRA)
54'Scholes (ENG)
69'Owen (ENG)
Vassel
71'Lampard (ENG)
77'Rooney (ENG)
Heskey
77'Pires (FRA)
Wiltord
78'Scholes (ENG)
Hargreaves
80'Silvestre (FRA)
Sagnol
83'Silvestre (FRA)
90+1'Zidane (FRA)
90+4'Zidane (FRA)

16Lövés11
6Kapuralövés4
5Szöglet2
54Labdabirtoklás (%)46
16Szabálytalanság17
3Les1
A vasárnap délutáni gyenge svájci-horvát 0-0-ja után látványos és izgalmas meccs volt a Franciaország-Anglia rangadó. Az első félidőben a Zidane vezette kékek játszottak jobban, Beckhamék sokszor csak keresték a labdát. Bár látványosak voltak Henryék akciói, az angol védelem remekül zárt, különösen a két középső ember, Campbell és a fiatal King volt kiemelkedő.

Lampard a semmiből

Az angolok csak elszórva vezettek támadásokat, akkor ugyan jól passzolgattak, de Barthezt egyszer sem dolgoztatták meg. A negyvenedik percben aztán a jobb oldalon Lizarazu ellökte Beckhamet, a megítélt szabdrúgást a sértett remekül csavarta középre, ahol Lampard három védőt is lefejelve stukkolt a hálóba (0-1).

A szünet után még erősebb lett a franciák nyomása, de a félidő hajrájára már nagyon görcsössé vált a játékuk, és amikor Rooneyt gyönyörű szólója végén buktatta Silvestre, Merk bíró pedig helyesen befújta a büntetőt, úgy tűnt, eldől a meccs. A pont mögé Beckham állt, de a jobb sarok felé szálló lövését Barthez remek mozdulattal védte.

Zidane Beckhames szabadrúgással egyenlített

Negyedóra volt még hátra a meccsből, de Jacques Santini csapata, annak ellenére hogy egykapuzott, nem tudott még csak nagy helyzetet sem teremteni. Már a hosszabbításban jártak a csapatok, amikor Heskey lökött az angol kaputól 18 méterre, a szabadrúgást pedig Zidane vállalta el: a kétszeres aranylabdás gyönyörű, laza mozdulattal a hosszú kapufa mellé, a hálóba csavarta a labdát (1-1).

A franciák már a döntetlennek is örültek, ám Gerrard és James kapus felkínálta a győzelem lehetőségét is. A középpályás nagyjából húsz méterről, magasan rúgta haza a labdát, James későn eszmélt, Henry kilépett a labdára, eltolta a kapus mellett, aki azonnal föl is vágta a csatárt.

A franciák tízese a büntetőt sem hibázta el

A jogos büntető mellé Zidane már a 94. percben állt oda, és higgadtan, ám annál erősebben a jobb sarokba lőtt (2-1) megnyerve Franciaországnak a meccset.

A kétszer is kiélezett szituációban remeklő irányító így még hazája angolok elleni rossz sorozatát is megtörte, eddig ugyanis sosem sikerült a kékeknek nagy tornán legyőzniük a szigetországi válogatottat.

A három ponttal a franciák vezetik a B-csoportot az egy-egy pontos Svájc és Horvátország, illetve a nulla pontos Anglia előtt


Az angolok nehéz meccsre kényszerítettek minket. A szünetben mondtam is a játékosoknak, hogy nehéz feladatuk lesz a második félidőben. Ennek ellenére jól kezdtünk a pihenő után, mégis Beckham kihagyott büntetője volt a fordulópont. Barthez védése sokat segített, a lélektani előnyt pedig ki is használtuk.

Jó meccset játszottunk, jó taktikát választottunk, még az utolsó tíz percben is mi irányítottunk, a franciák csak távoli lövésekkel kísérleteztek. Senki nem gondolta, hogy döntetlenre adjuk a meccset, pláne azt nem, hogy kikapunk. Nem marad más, mint a csütörtöki, Svájc elleni meccsre összpontosítani.


h i r d e t é s




Impresszum | Hirdetési árak | Szerzői jogok
© 2024 Index.hu Rt