Vissza a rovatcímlapra foci eb
Belföld Külföld Európai Unió Tech Gazdaság Bulvár Vélemény Sport Kult Lapcsalád
h i r d e t é s
Hírek
Program
Selejtezo~k
Felkészülési meccsek
Taktikák
Csapattörténelmek
Sztárok
Szövetségi kapitányok
Statisztika
Stadionok
Szabályok
Eb-történelem
Fórum
Képek

Döntő
Portugália - Görögo. 0-1

Elődöntők
Görögo. - Csehország 1-0
Portugália - Hollandia 2:1

Negyeddöntők
Cseho.-Dánia 3:0
Svédo.-Hollandia 0:0
Franciao.-Görögo. 0:1
Portugália-Anglia 2:2
korábbi eredmények »


« Beharangozó Közvetítés Összefoglaló »


Dánia - Olaszország

0 - 0
június 14., hétfő 18:00 Helyszín: Guimares
Vezeti: González (spanyol)
Dánia:

Sörensen, Henriksen, Laursen, N. Jensen, Helveg, Tomasson, Jörgensen, Ebbe Sand, D. Jensen, Poulsen, Rommedahl

Olaszország:

Buffon, Panucci, Zanetti, Cannavaro, Del Piero, Vieri, Totti, Nesta, Camoranesi, Zambrotta, Perrotta

Csalódást keltően kezdtek az olaszok



I. félidő
29'Tomasson (DEN)
II.félidő
58'Zanetti (ITA)
Gattuso
61'Cannavaro (ITA)
64'Del Piero (ITA)
Cassano
67'N. Jensen (DEN)
69'Camoranesi (ITA)
Fiore
70'Ebbe Sand (DEN)
C. Jensen
72'Jörgensen (DEN)
Perez
76'Poulsen (DEN)
Priske
81'Gattuso (ITA)
90+3'Totti (ITA)

12Lövés12
6Kapuralövés5
7Szöglet4
53Labdabirtoklás (%)47
21Szabálytalanság19
0Les0
Meglepetésre a dánok kezdték jobban a találkozót. Az északiak nem ijedtek meg az esélyesebbnek tartott ellenféltől, jól szállták meg a középpályát, nem hagyták kibontakozni az olaszokat. Vieriék nem jutottak igazi helyzethez, és a klasszisok sora nem volt képes váratlan villanásra.

A kapusok pillanatai

Az első negyedóra végén Totti messziről lőtt szabadrúgást, és Sörensennek bravúrral kellett szögletre tolnia a labdát. Nem sokkal később az olasz kaput védő Buffonnak is nagyot kellett hárítania: jó labdaszerzés után építették fel tetszetős támadásukat a dánok, Rommedahl a szélről térült be a tizenhatos előterébe és lőtt középről kellemetlenül.

Többször jutottak el az olasz tizenhatoshoz a dánok, de igazán nagy helyzetet nem alakítottak ki, majd az olaszok percei következtek, de a csapatok lassanként beleszürkültek a félidőbe.

Izgalom a harában

A játékrész utolsó perceiben egy kis izgalom is adódott. Sörensen védett kétszer is elképesztő bravúrral, előbb Totti lőtt öt méterről, majd az ismétlést is nagy reflexszel tolta ki. Ezután rögtön a másik kapunál alakult ki nagy helyzet Jörgensen előtt.

A dánoknál a labda

Az első félidő néhány szakasztól eltekintve unalmas játékot hozott a semleges nézők számára, mert a dánok jól szervezettek voltak, hatékonyan előzték meg az olasz támadásokat, és ugyan többször törtek jól előre Tomassonék, igaz veszélyt nem tudtak okozni. A labdabirtoklás elképesztő arányt mutatott: 68-32 százalék a dánok javára.

Vieri kései ébredése

A folytatásban semmi sem változott, az olasz balszélen Zambrotta unta meg a támadók tehetetlenségét és futott fel többször is látványosan. Az olasz csatárok passzivitását jól jellemzi, hogy Vieri a fordulás után volt először veszélyes a kapura, majd aktívabb lett az Interből távozni készülő játékos.

Húsz perc elteltével beállt Cassano, az AS Roma fiatal csillagától sokat vártak az olasz drukkerek, de ő sem tett csodát Trapattoni csapatában.

Jó dán cserék

Morten Olsen cseréi frissítést hoztak, de nagy fordulatot nem: különösen Claus Jensen volt elemében, a Charlton középpályása széltében bejátszotta az olasz térfelet. Negyedórával a lefújás előtt egy veszélyes dán akciónál Buffonnak többször kellett bravúrral védenie, majd Totti szabadrúgása okozott izgalmat. Amint egy perccel a vége előtt is, de a klasszis hiába készülődött neki a lehetőségnek, nem lett belőle komoly veszély.

A klasszisok nem nyújtottak kiemelkedőt

A C-csoport első összecsapása unalmas játékot hozott, mivel a két jól védekező csapat közül egyik sem tudta feltörni a másik hátsó alakzatát. A dánok jól használták ki a széleket, de a beérkező csatárok nem értek oda a beadásokra, vagy Buffon védett hihetetlen reflexszel. A túloldalon a világklasszis közül senki sem tudott legalább egyszer váratlant húzni, és ha kellett, Sörensen is a helyén volt. A dánok jól szállták meg a középpályát, amit jelez a labdabirtoklás meghökkentő alakulása is, így Olsen csapata a nem távoldott el a továbbjutástól, az olaszoknak pedig a szokásos rossz rajt – és a várhatóan azt követő otthoni elégedetlenségi hullám – adhat erőt a torna jobb folytatására.


Ellenőriztük a játékot az első félidőben, annak ellenére, hogy az olaszoknak is voltak lehetőségeik és kapusunk, Thomas Sörensen tartott minket versenyben ebben az időben. Fantasztikus volt győzni akarásunk, és taktikailag éppen azt valósították meg, amiben megegyeztünk. A kezdés előtt talán kiegyeztem volna egy döntetlenben, de most már úgy látom, győzelmet érdemeltünk volna, vagy inkább azt mondom, vesztettünk két pontot, semmint egyet nyertünk volna.

Igazából csak az első félidőben játszottunk jól. Totti sokkal hatékonyabb volt, amikor mélyebbre húzodott és Gattuso szintén változást hozott beállásával, mert a dán térfélre tudtuk szorítani a játékot. Kezdetben nem voltunk képesek azt játszani, amit akartunk, de legalább a jövőre nézve tudjuk, hogyan kell futballoznunk.


h i r d e t é s




Impresszum | Hirdetési árak | Szerzői jogok
© 2024 Index.hu Rt