Vissza a rovatcímlapra foci eb
Belföld Külföld Európai Unió Tech Gazdaság Bulvár Vélemény Sport Kult Lapcsalád
h i r d e t é s
Hírek
Program
Selejtezo~k
Felkészülési meccsek
Taktikák
Csapattörténelmek
Sztárok
Szövetségi kapitányok
Statisztika
Stadionok
Szabályok
Eb-történelem
Fórum
Képek

Döntő
Portugália - Görögo. 0-1

Elődöntők
Görögo. - Csehország 1-0
Portugália - Hollandia 2:1

Negyeddöntők
Cseho.-Dánia 3:0
Svédo.-Hollandia 0:0
Franciao.-Görögo. 0:1
Portugália-Anglia 2:2
korábbi eredmények »


« Beharangozó Közvetítés Összefoglaló »


Csehország - Lettország

2 - 1
június 15., kedd 18:00 Helyszín: Aveiro
Vezeti: Veissi?re (francia)
Csehország:

Cech, Grygera, Galasek, Bolf, Jankulovski, Poborsky, Koller, Rosicky, Nedved, Baros, Ujfalusi

Lettország:

Kolinko, Stepanovs, Astafjevs, Zemlinskis, Laizans, Blagonadezdins, Bleidelis, Verpakovskis, Rubins, Prohorenkovs, Lobanovs

Keserves cseh győzelem a lettek ellen



I. félidő
45+1'Verpakovskis (LAT)
II.félidő
57'Grygera (CZE)
Heinz
65'Galasek (CZE)
Smicer
71'Baros (CZE)
71'Prohorenkovs (LAT)
Laizans
82'Verpakovskis (LAT)
Pahars
85'Baros (CZE)
Jiránek
85'Heinz (CZE)
90'Lobanovs (LAT)
Rimkus

28Lövés7
8Kapuralövés2
17Szöglet21
64Labdabirtoklás (%)36
11Szabálytalanság20
6Les1
A sokak szerint végső győzelemre is esélyes csehek és a selejtezőkön a magyar válogatottat is megelőző lettek összecsapásának első félideje az Eb egyik legunalmasabb negyvenöt percét hozta. Amint az várható volt, Nedvedék folyamatos nyomás alatt tartották Kolinko kapuját, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani.

A lettek olykor hét-nyolc emberrel is megszállták tizenhatosuk előterét, így a cseh próbálkozások a tizenhatosnál "megfagytak". Hiába ívelgették a két méternél is magasabb Kollernak a labdákat, ezeket a védők sorra kifejelték. A lettek kontrákkal kísérleteztek, tették ezt olyan eredménnyel, mint a csehek.

Előny a letteknél

A távoli lövések pedig nem jelentettek komoly veszélyt, és az Aranylabdás Nedved sem tudott csodát tenni. A félidő utolsó utáni percében egy villámgyors lett kontra végén megszerezte a vezetést Lettország. Stepanovs labdájával Prohorenkovs lépett meg a baloldalon, pontosan adott középre, ahol a teljesen egyedül maradt Verpakovskis látszatra ügyetlen mozdulattal lőtte be a csehek kapujába.

A második játékrészben minden ugyanott folytatódott, mint az elsőben. Cseh próbálkozások, ívelgetések, eredménytelenül. Poborsky 57. percben megeresztett bombája még a kapufát érintve hagyta el a játékteret, de mintha ez a lövés lett volna a jeladás a cseheknek. Két védő helyett két támadó felfogású játékos pályára küldésével még nagyobb nyomás alá helyezték a lettek kapuját.

Az utolsó negyedórában fordítottak a csehek

Bartos két nagy helyzetet is kihagyott, majd a 71. percben már nem hibázott. Poborsky a jobb oldalon két védőt is becsapott, pontosan adott középre, Kolinko pedig pont a Liverpool játékosa elé ütötte a labdát, aki tizenegy méterről a hálóba lőtte azt.

A gól meghozta a csehek játékkedvét, sorra vezették most már a veszélyes akcióikat, volt eset, amikor a lettek kilenc mezőnyjátékosa volt sajáttizenhatosán belül. A nagy nyomást a 85. percig bírták. Ekkor Ujfalusi ívelt előre, Baros pedig elemelte a labdát a rosszul kimozduló Kolinko mellett. Zemlinskis tisztázhatott volna, de csak belepöckölt a labdába, amely így a középen érkező Heinz elé pattant, aki bal külsővel a bal felső sarokba bombázott.

A lettek minden erejét felemésztette a védekezés, így már képtelenek voltak egyenlíteni. A csehek, ha nehezen is, de megérdemelten nyertek egy olyan találkozón, melyet minden bizonnyal egy könnyed "előmeccsnek" tekintettek a németek és a hollandok elleni összecsapások előtt.


Nehéz meccsre számítottam, de hogy őszinte legyek, ennyire nehézre nem. A lettek tökéletesen védekeztek, a fegyelmezettségüket pedig leginkább egy hadseregéhez tudnám hasonlítani. Nagyszerűen küzdöttek és bebizonyították, hogy remek csapatuk van. A lefújáskor nagyon megkönnyebbültem, fontos volt győzelemmel kezdeni a tornát.

A játékunkkal elégedettt vagyok, persze a csehek szervezettebben és ügyesebben játszottak, mindenki láthatta milyen jó csapatuk van. Ennek ellenére nem vagyok elégedett a szoros eredménnyel, a vezetés után többre számítottam nulla pontnál. A cseh gárda játékosai technikásabbak, ezért nyertek ők.


h i r d e t é s




Impresszum | Hirdetési árak | Szerzői jogok
© 2024 Index.hu Rt