Vissza a rovatcímlapra foci eb
Belföld Külföld Európai Unió Tech Gazdaság Bulvár Vélemény Sport Kult Lapcsalád
h i r d e t é s
Hírek
Program
Selejtezo~k
Felkészülési meccsek
Taktikák
Csapattörténelmek
Sztárok
Szövetségi kapitányok
Statisztika
Stadionok
Szabályok
Eb-történelem
Fórum
Képek

Döntő
Portugália - Görögo. 0-1

Elődöntők
Görögo. - Csehország 1-0
Portugália - Hollandia 2:1

Negyeddöntők
Cseho.-Dánia 3:0
Svédo.-Hollandia 0:0
Franciao.-Görögo. 0:1
Portugália-Anglia 2:2
korábbi eredmények »


« Beharangozó Közvetítés Összefoglaló »


Görögország - Spanyolország

1 - 1
június 16., szerda 18:00 Helyszín: Porto, Bessa
Vezeti: Michel (szlovák)
Görögország:

Nikopolidisz, Szeitaridisz, Dellasz, Baszinasz, Zagorakisz, Jannakopulosz, Kariszteasz, Nikolaidisz, Fisszasz, Karagounisz, Kacouranisz

Spanyolország:

Marchena, Albelda, Puyol, Helguera, Raúl, Morientes, Vicente, Raúl Bravo, Xabi Alonso, Etxeberría, Casillas

Elszalasztott spanyol lehetőség

Tekintse meg képeinet!


I. félidő
6'Kacouranisz (GRE)
16'Marchena (ESP)
24'Jannakopulosz (GRE)
27'Karagounisz (GRE)
29'Morientes (ESP)
38'Helguera (ESP)
II.félidő
48'Jannakopulosz (GRE)
Nikolaidisz
53'Karagounisz (GRE)
Cartasz
61'Zagorakisz (GRE)
65'Morientes (ESP)
Valerón
66'Kariszteasz (GRE)
85'Fisszasz (GRE)
Venetidisz
90+1'Vrizasz (GRE)

9Lövés11
2Kapuralövés3
2Szöglet15
42Labdabirtoklás (%)58
16Szabálytalanság20
2Les2
Szerdán megkezdődött a csoportmeccsek második köre a portugáliai Eb-n. Az A-kvartett első meccsén a spanyolok kisebb meglepetésre 1-1-es döntetlent játszottak a görögökkel.

Raúlék az első félidőben remekül játszottak és a harmincadik percben egy nagyon szép akció után meg is szerezték a vezetést. Épp a Real Madrid csatára csapott le egy eladott labdára a tizenhatos bal oldalán, az alapvonal felé indult, majd sarokkal megjátszotta a mögötte érkező Morientest, aki még egy testcsellel el is küldte a védőket, mielőtt jobbal a kapuba lőtt (0-1).

A spanyolok hozták föl ellenfelüket

A spanyolok nagy fölényben játszottak, ám a gól után érthetetlen módon visszavettek és a görögök több jó támadást is tudtak vezetni.

A szünet után sem változott a játék, az előnyben lévő csapat kontrázni akart, ám sikertelenül, amikor pedig ismét támadásba lendült, váratlanul gólt kapott. A csereként beállt, korábban a Sevillában is játszó Cartasz a hatvanhatodik percben tökéletes labdát adott a bal oldalon kilépő Kariszteasznak, aki remekül vette át a azt, majd ballal a kapu közepébe lőtt (1-1). (Casillas kapus még beleért a labdába, mielőtt az a hálóba jutott.)

Joaquín tarthatatlan volt, de pontatlan

Majd’ félórája volt még a spanyol csapatnak, hogy megnyerje a meccset, és leginkább Joaquín beállásának köszönhetően volt is esélyük a győzelemre. A jobbszélső szinte megőrjítette védőjét, Fisszaszt, de lövései nem voltak elég pontosak, vagy ha passzolt, Raúl mellé vagy fölé fejelt, így maradt a döntetlen.

A pontosztozkodással mindkét csapatnak négy pontja van két meccs után, és a meccset látva egyértelmű, hogy a spanyolok pontokat vesztettek, a görögök pedig egy pontot nyertek. Inaki Saez gárdája végig jobb volt, de a rossz edzői döntés – visszahúzódás – miatt nem nyert és még nem jutott tovább.


Ugyanolyan elszántan futballoztunk a spanyolok ellen, mint tettük azt a portugálokkal szemben. Leginkább ennek köszönhető, hogy öt sárgalapot is kaptunk, meg persze annak, hogy mai ellenfeleink klasszisokkal gyorsabban járatták a labdát, mint a házigazda játékosai. A hajrában elképesztő nyomás alatt voltunk, de végül elértük, amit szerettünk volna. A döntetlen azt jelenti, hogy az utolsó fordulóban a továbbjutásért játszhatunk, és olyan sikert érhetünk el, amely még nem volt a görög futballban.

Az első félidőben nagyon jól játszottunk, de a szünet után a görögök megérdemelten egyenlítettek, kifogtak rajtunk egy gyors kontratámadással. A hajrában kihagytunk jónéhány helyzetet, de nem hibáztatok senkit, mert összességében jobban futballoztunk, mint az ellenfél. Nem hiszem, hogy rosszul állítottam volna össze a csapatot, azok játszottak, akik az edzésen a legjobban mozogtak az utóbbi napokban.


h i r d e t é s




Impresszum | Hirdetési árak | Szerzői jogok
© 2024 Index.hu Rt