-

Három meccsre tiltották el Tottit

'Sajnálom, elvesztettem a fejem'

2004. 06. 17., 11:01 | Frissítve: 2004. június 18., péntek 10:48

Az UEFA fegyelmi bizottsága a televíziós felvételek alapján három mérkőzésről tiltotta el az olasz világkasszist, Francesco Tottit, mert leköpte dán ellenfelét, Christian Poulsent, a két csapat csoportmeccsén.

Totti pótolhatatlan
- az Index elemzése
Az olaszok sztárja: Francesco Totti
Az UEFA (Európai Labdarúgó Szövetség) fegyelmi bizottsága sportszerűtlen magatartás miatt három meccsre tiltotta el Francesco Tottit, mert televíziós felvételek alapján bebizonyosodott, hogy a Dánia-Olaszország meccsen leköpte Christian Poulsent, a skandinávok egyik játékosát. Az ítéletet megelőzően a dánok ügyvédei négymeccses eltiltást kértek a szövetségtől, amely végül három mellett döntött.

Arcon köpte Poulsent

A világklasszis játékos tettéről a dán DR1 nevű tévécsatorna internetes honlapján jelentek meg szerdán azok a képek, amelyeken egyértelműen látszik, amint Poulsent közelről arcon köpi Totti.

A fotók nyilvánosságra kerülése után a Dán Labdarúgó Szövetség hivatalosan is feljelentette az UEFA-nál az elfogadhatatlanul viselkedő futballistát, amely azt követően hozta meg döntését, hogy csütörtök délelőtt kihallgatta az olasz világklasszist.

Az olaszok edzőtáborában szerdán "meglepve" fogadták a vádakat, amelyekben a sértett nyilatkozata is szerepelt: Poulsen azt állította, háromszor is leköpték őt.

A svédek és a bolgárok ellen biztosan nem lesz ott

Totti védelmére Portugáliába utazott az egyik leghíresebb olasz ügyvédnő, Giulia Buongiorno is, meghallgatta az olasz beszámolóját a történtekről, ám ő sem tudta elérni, hogy ne tiltsák el a középpályást.

Az azzurrók tízese így biztosan hiányozni fog válogatottja svédek és bolgárok elleni csoportmeccséről, valamint, ha társai továbbjutnak, a negyeddöntőről is.

Francesco Totti, aki már szerdán késő este elismerte tettét, a büntetést elfogadta és bocsánatot kért a történtekért.

Poulsen rugdosott, Totti köpött

"Sajnálom amit tettem, bocsánatot kérek Poulsentől, a szurkolóktól, mindenkitől. Elveszítettem a fejem, nem is tudtam mit csinálok. Nem kereshetek mentségeket, egyszerűen elegem lett, nem bírtam tovább. A felvételeket visszanézve el sem hiszem, hogy ilyet tudtam tenni" - mondta a huszonhét éves támadó.

A Roma középpályása Portóba, az Olaszország-Svédország mérkőzés színhelyére az UEFA-bizottság előtti kihallgatás miatt még nem is utazott el, Lisszabonban maradt. Társai délelőtt fél tizenkettőkor keltek útra, az irányító kora délután indul, autóval.

N;
hirdetés