Vilma
-7 °C
4 °C

Arrows 2000

2000.03.11. 21:18
Az angol istállót 1977-ben alapította Alan Rees, Jackie Oliver, Dave Wass és Tony Southgate. Az ő monogramjaikból olvasható ki az Arrows elnevezés. A négy férfiú közül Jackie Oliver a legjelentősebb, hiszen ő az alapítástól egészen 1989-ig látta el a csapatfőnöki tisztséget. Ekkor a Japán Footwork tuningcég kezébe került az istálló, s egészen 1996-ig ilyen néven szerepelt a világbajnokságon.
Az év végén azonban Tom Walkinshaw megszerezte a csapat részvényeinek 51 százalékát, s visszatért az eredeti mozaikszóhoz.

Az utóbbi három esztendőben az angol autókészítőnek sikerült biztos anyagi hátteret kialakítania, ám az első győzelem még mindig várat magára.

Idén azonban - egy zseniális taktikai húzásnak köszönhetően - minden eddiginél több pénzt, valamint gyári erőforrást - Supertec - szerzett Walkinshaw csapatvezető. A barcelonai teszteken ugyanis autói többnyire szinte üres tankkal és vadiúj slickekkel köröztek, így általában a legjobb eredményeket érték el. A számadatokat látva az utolsó pillanatokban csatlakozott az istállóhoz az Orange, Nagy-Britannia első számú mobiltelefon gyártója, mely 110 millió dollárral dobta meg a költségvetést.

A pilótakettős részben változott a télen, De La Rosa mellé Jos Verstappen érkezett, aki mostani főnökével már 94-ben, a Benettonnál dolgozott együtt.

Ha a teszteredmények netán beigazolódnának, bár ez elég valószínűtlen, az Arrows lenne 2000 meglepetéscsapata. Azonban amíg nem bizonyítanak, meg kell elégedniük a "sötét ló" jelzővel.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!