Háromszázzal a Buckingham Palota előtt

2000.06.06. 18:24
Alig hogy elcsitultak a Monacoi Nagydíj visszhangjai, máris érdekes hírek érkeznek a száguldó cirkusz világából.
A sztorik egyik főszereplője a Williams istálló újonc pilótája, Jenson Button. Mint ismeretes, Frank Williams csapatfőnök vágya, hogy jövőre az ő alakulatában versenyezzen Juan Montoya, az idei Indy 500 győztese, illetve a tavalyi CART világsorozat bajnoka. A fiatal kolumbiai a vasárnapi Milwaukee Grand Prix-n újabb diadalt aratott, így szerződtetése egyre valószínűbbnek tűnik, mégpedig Button helyére.

A sztorik egyik főszereplője a Williams istálló újonc pilótája, Jenson Button
Jensonnak azonban nem kell attól tartania, hogy 2001-ben munkanélkülivé válik, hiszen az eddig biztos befutónak tűnő Jaguar után Eddie Jordan is bejelentkezett érte.

Az angol sajtó szerint a tárgyalások olyannyira előre haladott állapotban vannak, hogy akár már a következő, azaz a kanadai futam után eldőlhet a húsz éves angol és a huszonnégy esztendős kolumbiai sorsa.

A szintén Angol ,,Autosport" című szaklap a legutóbbi számában új helyszínt javasolt az Angol Nagydíj megrendezésére, mégpedig nem is akármilyet. Az újság szerkesztői egy 7,7 kilométer hosszú pályát álmodtak meg, méghozzá igen különleges környezetben: London belvárosában. A monacoihoz hasonlatos aszfaltcsík elhaladna többek között a Buckingham Palace előtt, megkerülné a Hide Parkot és érintené a Trafalgar Square-t is.

Két egykori brit Forma-1-es pilóta, Stirling Moss és a tavaly visszavonult Damon Hill máris támogatásáról biztosította a projectet.

A megvalósulás esélyeit azonban nagyban csökkenti, hogy az Anglikán Egyház máris tiltakozását fejezte ki a tervezet ellen. Indokuk, hogy a Westminster Abbey előtt elszáguldó autók hangja zavarná az apátság életét, illetve annak működését.

Az ötlet minden esetre megér egy misét...