Délelőtt Coulthard volt a leggyorsabb

2000.08.13. 10:55
David Coulthard és a McLaren volt a leggyorsabb vasárnap délelőtt a Hungaroringen, a 15. Marlboro Magyar Nagydíj bemelegítésén. A délelőtti legjobb idő 1.19.261, ami közel két másodperccel rosszabb, mint a Schumacher tegnapi, pole poziciót érő ideje.
Ennek legfőbb oka azonban, hogy pilóták többsége ilyenkor már a versenykörülményeknek megfelelően belállított, teletankolt autóval edz, melyek természetesen lassabbak, mint az egy gyors kör elérésére felkészített társaik.

Az edzésen a két Ferrari, Schumacherrel az élen követte Coulthardot, a negyedik legjobb időt pedig az ifjabb Schumacher futotta a Williams-szel, igazolva, hogy nem csak szerencséje volt tegnap, mikor szintén a negyedik helyet szerezte meg a délutáni rajthoz.

Mika Hakkinen 1,20.464-es ideje az ötödik helyre volt elég, a finn szemmel láthatólag még mindig nem igazán elégedett autójával. Tíz kört teljesített, míg az első hat időt elért valamennyi pilóta 15 kört ment, a Ralf Schumacher 17-et. A hatodik hely - akárcsak a délutáni rajtnál - Frentzené lett.

A reggel rendkivül fülledt volt a Hungaroringen, ami egyaránt megviseli a pilótákat és a motorokat. A levegő páratartalma hatvan százalékos, a délre mindez harminc fokos meleggel párosulhat. A Ferihegyi Repülőtér által készített időjárás-előrejelzés szerint a záporra, zivatarra számítani lehet.

Magyarországon sosem volt még esőverseny. Ha ezúttal esni fog, az annál is érdekesebb lesz, mert a rövid zápor percek alatt az egész pályát elöntheti, azt követően viszont az aszfalt nagyon gyorsan fel is szárad. Az eső azonban súlyos gondokat okozhat a pálya egyes részein, ahol tartani lehet attól, hogy az átfolyások sarat visznek a versenycsíkra.

A délelött fél tízkor kezdődött melegítésen még közel sem voltak tele a lelátók, de a pályára folyamatosan, egyre nagyobb tömegekben érkeznek a nézők. A Hungaroring Sport Rt. várakozásai szerint - melyet alátámaszt az eddigi kedvező, a péntek-szombatot egybe véve már is százezer fölötti nézőszám - vasárnap közel 150 ezer látogatója lesz a pályának.