Egy napra elnémultak a versenypályák- eltemették Gislimbertit

2000.09.15. 07:35
Csütörtökön az itáliai Lavis városkában utolsó útjára kísérték azt a tűzoltót, akit a vasárnapi tömegkarambol során egy leszakadt kerék halálosan megsebesített.
Paolo Gislimberti temetésén jelen volt a Jordan csapat két pilótája, Heinz-Harald Frentzen és Jarno Trulli
Paolo Gislimberti temetésén jelen volt a Jordan csapat két pilótája, Heinz-Harald Frentzen és Jarno Trulli, a Scuderia Ferrarit pedig egy háromtagú küldöttség képviselte, amelyben helyet kapott Luca Badoer, az istálló tesztpilótája is. A Forma-1 többi csapata és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) egy-egy virágcsokorral rótták le kegyeletüket az elhunyt pályamunkás sírjánál. A Száguldó Cirkusz azonban azzal fejezte ki leginkább együttérzését, hogy a végső búcsú napján Európa pályáin elhallgattak a motorok: mind Silverstone-ban és Mugelloban, mind Estorilban felfüggesztették a teszteléseket. Emellett az istállók a pilótákkal karöltve adományokkal segítik a szerencsétlenül járt tűzoltó családját, Paolo Gislimberti ugyanis négy hónap múlva apa lett volna...

A vasárnapi tragédia után máris felmerült a monzai aszfaltcsík átalakításának a terve. Eszerint a célegyenest követő első és második kanyar ívét lényegesen megváltoztatnák. Az átépítést azonban hátráltatja az olaszországi ,,zöldek" ellenállása, ugyanis az átalakítás megvalósításához jó néhány fát ki kellene vágni. Ezt az akadályt azonban idővel biztosan sikerül majd elhárítani.

Az autóversenyzők nevében Michael Schumacher, a vasárnapi futam győztese mondta el véleményét: ,,Sajnos a Forma-1 olyan sportág, amelyben százszázalékos biztonság nem létezik. Mindent meg kell azonban tennünk, hogy a százszázalékhoz minél közelebb férkőzhessünk, azaz a katasztrófák kialakulásának lehetőségét minimálisra csökkentsük.