Todt fair küzdelemre figyelmeztet

2000.09.28. 22:08
Alig több mint egy héttel a Szuzukai Forma-1-es futamot előtt Jean Todt, a Ferrari csapatfőnöke "fair játékra" szólította föl a Scuderia és a McLaren versenyzőit, különösen a másodpilótákat, Coulthardot és Barrichelót.
Jean Todt a következőképpen nyilatkozott: "Coulthardnak és Barrichellónak a szabályokat betartva kell szerepelniük az utolsó két futamon. Mindketten olyan pozícióban vannak, hogy akár a világbajnoki cím sorsát is eldönthetik, ezért fokozottan óvatosnak és körültekintőnek kell lenniük: fair játékot akarok látni Szuzukában és Sepangban is. Természetesen az elhangzottak Schumacherre és Hakkinenre is vonatkoznak."

Teszteredmények
Silverstone:
1.Trulli - 1.28.340
2.Irvine - 1.28.480
3.Manning (BAR) - 1.29.10
4.Lemarie (BAR) - 1.30.850

Estoril:
Jenson Button - 1.20.898

A Scuderia a hét utolsó két munkanapján Schumacherrel tesztel Mugellóban. Csütörtökön a német ferraris reggel 10-től fél 5-ig körözött - természetesen megszakításokkal - a toszkán ringen. Schumi új beállításokat és aerodinamikai elemeket, valamint gumikat próbált ki. Leggyorsabb ideje 1:24:709 volt, ám délután idő előtt abba kellett hagynia a tréninget, mert gondok akadtak a sebességváltóval. Ennek ellenére a kétszeres világbajnok elégedetten nyilatkozott: "Mindent egybe vetve jól sikerült a mai nap. Az új alkatrészeknek köszönhetően sokkal gyorsabb lett az autóm".

A nagy rivális McLaren Magny Cours-ban készül, ám nem valamelyik versenyzőjével, hanem a tesztpilóta Olivier Panissal. Ron Dennis ugyanis az idei szezonra Hakkinent és Coulthardot is felmentette a további tréningek alól. A francia pályán teljes titokban, zárt kapuk mögött zajlik a gyakorlás, az istálló egyetlen időeredményt sem hozott nyilvánosságra. Egyedül Mika Hakkinen nyilatkozott a saját világbajnoki esélyeit illetően: "A nyolc pont hátrány semmi. Bármi megtörténhet, mint azt már eddig is tapasztaltuk, tehát nem adom föl. Kemény dolgok várnak rám, nagyon nehezek, és ez csak fokozódni fog. Két verseny még hátra van, a játszma még nem ért véget. A bajnoki cím nagy küzdelemben fog eldőlni".

Több másik csapat is tesztel a hét utolsó napjain. Silverstone-ban a Jordan, a Jaguar és a BAR, Estorilban a Williams, Magny Coursban pedig a McLarennel együtt a Prost tréningezik.