Hakkinennek fia született

2000.12.13. 20:54
Mika Hakkinennek idén nem sikerült világbajnokságot nyernie a Forma-1-ben, azonban a felesége mindenért kárpótolta őt: fiút szült a finn versenyzőnek.
Mika Häkkinen
így örülhetett fia születésének is
Hétfő éjszaka egészséges kisfiúnak adott életet Erja Hakkinen, a kétszeres Forma-1-es világbajnok Mika Hakkinen felesége. A trónörökös igazi autóversenyző családhoz méltóan, meglehetősen gyorsan, több héttel a tervezett időpont előtt jött a világra. Súlya 4,2 kilogramm, s mind ő, mind az anyukája jó egészségnek örvendenek. A famíliában csupán a papa, azaz Mika gyengélkedett egy kicsit: "Végig jelen voltam a szülésnél, hihetetlen élmény volt. Annyira aggódtam, hogy egy kicsit még a fejem is megfájdult. Erre a napra egész életemben emlékezni fogok." A fiúcska - akinek születéséhez a nagy rivális, Michael Schumacher gratulált elsőként - biztosan mindent megkap majd, amire az életben szüksége lesz, azonban egy nélkülözhetetlen dologgal nem rendelkezik: neve még nincs. Szülei ugyanis eddig nem tudtak megállapodni ebben a kérdésben, azonban a következő napokban - talán ezekben a percekben - erre is biztosan sor kerül, s akkor tényleg teljes lesz a boldogság.

A gyermekáldás után evezzünk hazai vizekre. A Parlament döntésének következtében ugyanis 2002-től tilos lesz mindennemű dohányáru utcai reklámozása. A döntés természetesen a magyar Forma-1-es futamot is érinti, hiszen a verseny, valamint szinte az összes csapat főszponzora éppen egy multinacionális dohánygyár. Az előzetes hírek szerint azonban a Magyar Nagydíj mentesülni fog a tilalom alól, mert a gazdásági miniszter, akinek a döntés a kezében van, minden bizonnyal engedélyezni fogja a rendezvényen a cigarettattermékek hirdetését. Ha ugyanis nem ezt teszi, akkor a 2002-es évtől kezdve komoly veszélybe kerül a mogyoródi verseny megrendezése. Reméljük azonban, hogy nem kell aggódnunk a cirkusz hazai jövője miatt, s 2002 után is rendszeresen vendégül láthatjuk a világ legjobb pilótáit és leggyorsabb autóit.

Hírek röviden:
-Alain Prost bejelentette, hogy csapata hároméves gumiszállítási szerződést kötött a Michelin-nel. A Jaguar, a Benetton és a Williams után, így a francia istálló lesz a negyedik, aki az abroncsemberes emblémával ellátott papucsokat fogja használni.

-E hét során Barcelonában és Valenciában tesztelnek a Forma-1-es csapatok. A katalán ringen a Ferrari, a Prost és a Williams, míg kicsit délebbre a McLaren, a Jordan, az Arrows és a Minardi autói róják a köröket.