Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Bemutatkozott a Jordan is

2001.01.17. 20:09
Kedden, Silverstone-ban - a Jaguart követően másodikként - bemutatták a Jordan 2001-es Forma-1-es versenyautóját. Valenciában pedig egy rég nem látott pilóta villogott: Mika Hakkinen az apasági szabadságból rögtön az élre tért vissza.
A Jordan prezentációján jelen volt többek között a két pilóta, Frentzen és Trulli, valamint a csapatfőnök, Eddie Jordan is. Az új kocsi az EJ11 kódnevet kapta, s a legnagyobb változás, hogy ezt a gépet már gyári Honda motor hajtja. Az újítások közé sorolhatók még a tavalyinál laposabb orr, valamint a Ferrari F1-2000-re emlékeztető oldalsó beömlőnyílások. A kaszni színei és a szponzorok nem változtak, csupán egy-két kisebb támogató csatlakozott az istállóhoz.

Az új Jordan, immáron cápaorral
"Természetesen a legfőbb célunk, hogy mihamarabb elfelejtessük a szurkolóinkkal a múlt évi katasztrofális teljesítményünket. - kezdte gyors értékelését Heinz-Harald Frentzen. Idén az új gyári Honda motor óriási motivációt jelent a számunkra, ezzel a tízhengeressel biztosan képesek leszünk győzni. Én hiszek benne, hogy a Jordan a közeljövő sikercsapata lesz!"

Csapattársához hasonlóan vélekedett Jarno Trulli is, aki rögtön a bemutatót követően megtett néhány kört a silverstone-i ringen: "Az autó nemcsak kívülről gyönyörű, de úgy érzem, a karosszéria alatt is jobb, mint a tavalyi. Remekül éreztem magam a volán mögött. A gép gyorsnak tűnik, habár ez csak az első tesztek, s méginkább az első futam során fog kiderülni."

Ember és gép együtt
Eddie Jordan csapatfőnök szokásos derülátó hangvételével nyilatkozott: "Óriási lehetőséget kaptunk a Hondától, hogy végre versenyeket, sőt talán világbajnokságot is nyerjünk. Ezt az alkalmat semmiképpen sem hagyhatjuk kihasználatlanul. További jó hír még, hogy február végén csatlakozik hozzánk az új tervezőmérnökünk, Eghbal Hamidy. Az ő segítségével könnyebb lesz megvalósítani céljainkat."

A hét folyamán két helyen, Jerezben és Valenciában tréningeznek az F1 istállói. Az előbbi helyszínen a Ferrari, a tesztpilóta Badoerrel, valamint a BAR és a Sauber rója a köröket. Eddig az angol istálló nyújtotta a legjobb teljesítményt, kedden - már az új autóval - Panis futotta a legjobb időt, Jacques Villeneuve pedig 88 körön át gond nélkül nyúzta az új BAR-Hondát.

Gyári Honda hajtja az EJ11-et
Valenciában kedden kissé nedves pályán Verstappen volt a legsebesebb, ám szerdán már egy nagy visszatérő letaszította őt az első helyről. Mika Hakkinen idén először ült vesenyautóba, s máris a nap legjobb idejét futotta, megelőzve kollégáját, Wurzot és a williamses Montoyát. Úgy látszik, a finnek - a legtöbb pilótával ellentétben - a gyermekáldás nem egy másodperc pluszt, hanem egy szekundum mínuszt jelent!

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.