Barrichello nem akar többé második lenni

2001.03.27. 15:25
Rubens Barrichello, a Ferrari pilótája kijelentette, hogy nem akar többé a csapattárs, Michael Schumacher árnyékában vezetni, s célja, hogy győzzön Brazíliában.
Rubens Barrichello
"Nem akarok többé Michael mögött autózni. A hétvégén Sao Paolóban otthon versenyezhetek, a házam a pálya szomszédságában van. Ismerem hát a környezetet és a közönség is mellettem lesz, ezért mindenképpen meg akarom nyerni a futamot." - nyilatkozta Barrichello.

A Scuderia vezetői meglepően jól fogadták a brazil pilóta kirohanását: megnyugtatták, hogy mindent megtesznek a siker érdekében, s megerősítették, hogy a Ferrarinál továbbra sincs különbség a pilóták között, mind ő, mind Schumi azonos bánásmódban részesülnek. Aki elhiszi, elhiszi, aki nem, az nem_

További hír a vörösök háza tájáról, hogy Ross Brawn szerint a következő futamokon az F2001-es még gyorsabb lesz. "A közeljövőben újabb aerodinamikai változtatásokra készülünk, melyektől a kocsi teljesítményének növekedését várjuk" - ijesztett rá a vetélytársakra Brawn.

Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója azonban nem tűnik megfélemlítettnek. "Interlagosban még nem számítok jelentős javulásra az ezüstnyilaktól, de meglátják, az első európai futamon, San Marinóban ismét versenyben leszünk a Ferrarikkal. Tisztában vagyunk a gép hibáival, a legnagyobb gond az, hogy a kasztni elején nem elég nagy a leszorító erő. Mérnökeink már dolgoznak a hiányosság kijavításán, s Imolára biztosan el is készülnek. Ez pedig azt jelenti, hogy ismét versenyképesek leszünk." - mondta optimistán a német szakember.

További nyilatkozatok a Brazil GP előtt:

A Malajziai Nagydíjon a német Ralf Schumacher (BMW-Williams) révén első pontjait szerző Michelin gumigyár mérnökeit rendkívüli módon feldobta a siker. Az ifjabb Schumacher a harmadik rajtrácsról indulva az ötödik helyen végzett Sepangban, és ez 2 pontot hozott a francia cég konyhájára.
- Mindössze három tizeddel maradtunk el a pole pozíciótól, és a versenyben Ralf a második leggyorsabb kört teljesítette. Optimistán várjuk a további versenyeket, melyeken még több pontot szerezhetünk - mondta Pierre Dupasquier, a Michelin képviselője. - Kielemeztük a sepangi szereplést és a tapasztalatokból tanulva készülünk a Brazil Nagydíjra. Interlagosban a gumikra extrém követelmények várnak a rengeteg kanyar miatt.

Michael Schumacher
A háromszoros Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher is pályára lép szerdán azon a jótékonysági labdarúgó-mérkőzésen, amelyen egyéves kényszerpihenő után először játszik Ronaldo. A riói Maracana-stadionban 50 ezer nézőt várnak a rendezvényre. A két térdműtéten átesett Ronaldo brazíliai rehabilitációja után áprilisban tér vissza az Internazionaléhoz. A 24 éves csatársztár azonban csak akkor szerepel újra tétmérkőzésen, ha teljesen egészséges lesz. Ronaldo mellett az ENSZ Gyermeksegély Alapja (UNICEF), valamint a Globo brazil tv-társaság által szervezett találkozón várhatóan több volt hazai klasszis - Zico, Junior és Dunga - is pályára lép.

A Ferrari német pilótája hétfőn utazott el Rióba, s számára a fő programot a hétvégi Brazil Nagydíj jelenti. A 32 éves Schumacher a barcelonai teszteléseken a leggyorsabbnak bizonyult, így bizakodva várja az interlagosi versenyt.
- Arra számítok, hogy ismét az élről kezdem a futamot - mondta Schumi, aki az első két idei nagydíjon, Ausztráliában és Malajziában győzött.

Eddie Irvine, a Jaguar Forma-1-es pilótája kijelentette: reméli, hogy a hétvégi Brazil Nagydíjon nem ismétlődik meg a tavalyi botrány, amikor három reklámtábla leszakadt az időmérő edzés alatt.
- Jó lenne, ha a pálya biztonságért felelős személyek alaposan körülnéznének, mielőtt kimondják: minden rendben - vélekedett az ír versenyző. - Tavaly tavasszal csak a csoda mentette meg Jean Alesit.

A Nemzetközi Automobil Szövetség áprilisban 100 ezer dolláros pénzbírsággal sújtotta a Brazil Nagydíj szervezőit, mivel a március 25-i időmérő edzést háromszor is félbe kellett szakítani a reklámtáblák leszakadása miatt.

Az incidens során az egyik darab eltalálta a Prost-Peugeot-s Alesi autójának jobb első szárnyát, de szerencsére a francia pilóta sértetlenül úszta meg a balesetet.