A Schumacher fivéreké az első sor

2001.03.31. 20:49
A Brazil Nagydíj időmérőjén - a sportág történetében először - egy testvérpár végzett az első két pozícióban: Michael Schumacher három tizeddel előzte meg öccsét, Ralfot. Mögöttük a javuló formát mutató McLarennel Hakkinen, majd a meglepetésember, Montoya következik. Coulthard ötödik, a hétvége előtt győzelmi esélyekre gondoló Barrichello hatodik.
Úgy látszik, igaza lesz Michael Schumachernek: az öccse tényleg gyorsan fel fog nőni. A kis Schumi remekül vezetett szombaton, s így holnap testvére mellől várhatja a zöld fényeket. Na, de lássuk, hogyan alakultak az események e történelmi végkifejletig!

Jó házigazdához méltóan a brazil Marques és Bernoldi nyitották meg az edzést, de a menőkre sem kellett többet várnunk tíz percnél. Trulli, Frentzen, majd Barrichello is vezetett, de már-már megszokhatjuk, hogy csupán Michael Schumacher megérkeztéig birtokolhatták az első kockát. Schumi nem sokkal a tréning fele előtt 1:14:034-gyel vette át a pole-t. Ebben a periódusban még Montoya kicsúszása ugrasztotta fel a nézőket, ám a kolumbiait megfogta a kavicságy, majd tartalékautójával folytathatta a körözést.

A másik Williams-BMW-vel Ralf Schumacher hamar csatlakozott bátyjához az első sorba, Barrichello és Montoya elé.
A McLarenek ekkor Coulthard révén az ötödik, s Hakkinennel a nyolcadik pozícióban szerénykedtek. De nem sokáig, mert Mika kevéssel túl az edzés féltávján 0.088 ezredre megközelítette az éllovas Schumit: kezdhettek reménykedni a feltámadásban az ezüstnyilak. Örömük azonban valószínűleg hamar elszállt, ugyanis a Ferrari németje 1:13:780-nal válaszolt a finn támadására, s megerősítette vezető helyét, sőt, öccse, Ralf is Mika elé került.

Ezt követően hosszabb pihenőre vonultak a sztárok, s csupán 120 szekundummal a kockás zászló felbukkanása előtt gurultak újra ki a boxból.
A várt parádé azonban elmaradt, ugyanis már senkinek sem sikerült javítania idején, így holnap, a Forma-1 históriájában először, egy testvérpár nevével kezdődik a rajtlista.

Michael Schumacher három tizeddel áll az élen, mögötte azonban - a hatodik kockáig - szinte nincs is különbség a pilóták között. A német öccsét, Ralfot, valamint Hakkinent, Montoyát, Coulthardot és Barrichellót csupán öt századmásodperc választja el egymástól!

A Brazil GP rajtfelállása:
1.Michael Schumacher
2.Ralf Schumacher
3.Hakkinen
4.Montoya
5.Coulthard
6.Barrichello
7.Trulli
8.Frentzen
9.Heidfeld
10.Raikkonen
Minden bizonnyal a legtöbb sofőr elégedett a mutatott teljesítményével: a williamsek produkcióját kiválóra értékelhetjük, s a mcLarenek is - köszönhetően az új, hajlított első légterelőnek - fejlődtek Malájziához képest.

A hétvége előtt igencsak fogadkozó, győzelmi esélyekről nyilatkozó Barrichello hatodik helye azonban elmarad a beígérttől. Ebből a pozícióból nem könnyű nyerni, de természetesen nem is lehetetlen. Holnap biztosan kiderül, képes lesz-e kilépni Rubinho a másodpilóta szerepéből.