Coulthard: 'Én már a startnál is az esőt vártam'

2001.04.02. 07:56
"Nagyon jól esett, ahogy Mika fogadott engem" - mondta a brazil futam után a verseny győztese, David Coulthard. A McLaren skót pilótája első helyével megközelítette a világbajnokságban vezető Michael Schumachert, így elképzelhető, hogy változik Hakkinen eddigi első helye az istállón belül. A második helyezett, háromszoros német világbajnok letörten értékelt a nagydíj után, azt mondta, vele nem szokott előfordulni, hogy kétszer is kicsússzon egy verseny alatt.
Coulthard vezet, majd iszik
fotó: EPA
Coulthard, a győztes, hat pontra megközelítette Michael Schumachert a pontversenyben.

"A vizes pályán hihetetlenül nehéz körülmények között kellett vezetnünk. A lekörözések sokkal nehezebbek voltak, mint szárazon, ugyanis folyton reménykednem kellett, hogy az előttem haladó időben észrevesz és nem tart föl. Szerencsére, mikor Michaelt előztem, Marques mindkettőnket látott, tartotta a vonalát, így Schumacher kívülről, én pedig belülről mehettem el mellette. Végül nekem jött ki jobban a lépés, átvettem a vezetést. A győzelmem kulcsa az volt, hogy amikor intermediate gumikra váltottunk, egyúttal a kocsi beállítását is megváltoztattuk. Bevallom, én már a starttól az esőt vártam, mert tudtam, hogy néhány módosítással a vizes aszfalton nagyon gyors lehetek. Szerencsére a zápor megérkezett, így nyerhettem. Szárazon Montoyáé lett volna az első hely, mert elképesztően gyors volt." - összegzett Coulthard.

Húsz pontjával a skót pilóta Michael Schumacher legnagyobb ellenfelévé lépett elő, ami lehet, hogy a csapatán belül is speciális helyet eredményez a számára. Azaz elképzelhető, hogy a továbbiakban nem Hakkinen, hanem ő lesz a McLaren első számú pilótája. Erre David így válaszolt: "Nagyon jól esett, ahogy Mika fogadott engem. (A finn volt az első, aki csapattársát átölelve gratulált a sikerhez.) A McLaren pedig mindig két egyformán felkészített autót biztosít mindkettőnk számára. Az istálló kitartása és hite hozza majd meg számunkra a világbajnoki címet".

Schumacher tart a Williamsektől
fotó: EPA
A második helyezett Schumacher először Juan Pablo Montoya előzéséről beszélt.

"Az egyenesben a Williams sokkal gyorsabb volt nálam, s a pálya lankáinak köszönhetően előbb látta meg, hogy a Safety Car a boxba megy, így előbb is kezdett gyorsítani. Majd a célegyenes végén nagyon későn fékezett, bejött mellém, s össze is koccantunk. Kemény előzés volt, határozott, ám teljesen szabályos. Egy autóverseny során számítani lehet az ilyen kontaktusokra. Juan ma azt is bebizonyította, hogy a továbbiakban komolyan kell számolnunk a williamsekkel."

A háromszoros világbajnok egyébként egyáltalán nem volt jó hangulatban a futam után. Arra a kérdésre, mely szerint ki a felelős a Ferrari elrontott beállításáért, nem is volt hajlandó válaszolni, inkább az esőre terelte a szót. "Reméltem, hogy esni fog, mert csak így érhettem volna utol Montoyát és Coulthardot. De amikor a csapadék megérkezett, egy vezethetetlen kocsiban találtam magam. Kétszer ki is csúsztam, ami teljesen szokatlan tőlem." - értékelt kissé letörten Schumacher.

Heidfeld örült
fotó: EPA
Nick Heidfeld, aki életében először állhatott fel a dobogóra, természetesen nagyon feldobott hangulatban volt.

"Én végig száraz beállítással köröztem, így az eső előtt, s után futhattam gyors köröket. Nagyon boldog vagyok, hogy örömet szerezhettem a csapatnak, amely hihetetlenül sokat dolgozott értem. A pódiumon állni elmondhatatlan élmény."