Schumacher focival, Barrichello 'fejben' melegít az imolai futamra

2001.04.12. 19:30
Rubens Barrichello a számára kudarccal végződött Brazil Nagydíj után eldöntötte, nagyobb hangsúlyt fektet a pszichikai felkészülésre. Csapattársa, Schumacher - aki beállíthatja Senna pole-rekordját - ezzel szemben ismét focizott bemelegítésképpen.
Rubens Barrichello a számára balul végződött Brazil GP után eldöntötte, nagyobb súlyt fektet a pszichikai felkészülésre.

"Sao Paolóban óriási volt rajtam a nyomás, hiszen mindenki győzelmet várt tőlem. Én azonban ezt a terhet nem viseltem túl jól, hiszen nem sikerült befejeznem a versenyt. Imola előtt többet koncentrálok majd, így mentálisan jobb formába kerülhetek, mint otthon. Szerencsére a Ferrari révén ismét hazai pályán versenyezhetek, így a közönség biztosan támogatni fog. De a futam esélyes inkább csapattársam, Schumacher, tehát ő lesz az érdeklődés középpontjában. Ez kedvez nekem, hiszen így nyugodtabban készülhetek" - mondta Rubinho.

Schumi semmit nem tenne másképp...

Michael Schumacher márkatársával ellentétben ismét futballal melegített a futamra, szerda este, szakadó esőben, egy jótékonysági meccsen lépett pályára. A német pilóta jól játszott, gólt is szerzett, s győzelemre vezette csapatát, melyben Trulli és Fisichella is kétszer-kétszer volt eredményes.

Michael Scumacher és David Coulthard
fotó: EPA
Schumi a héten egyébként interjút adott a Die Zeit nevű hetilapnak, melyben magánéletéről is beszélt.

"Boldog, kiegyensúlyozott az életem, nincsenek anyagi gondjaim és sikeres vagyok az autóversenyzésben. Ha még egyszer születhetnék, akkor sem csinálnék semmit másképpen. - mondta a kerpeni versenyző. "Szeretném, ha a rajongóim nem a példaképüknek tekintenének, hanem az embert látnák bennem, aki ugyanúgy követ el hibákat, mint bárki más".

Majd a ferraris témát váltott, s a hétvégi futammal kapcsolatban szólt néhány szót.

"Harminc ponttal mégelégedettebb lennék, de így is jó a helyzetem. A brazíliai eredmény nem lepett meg igazán, mert tudtam, hogy a győzelmi sorozat nem tarthat örökké. Természetesen szerettem volna a pozitív szériámat Imola után befejezni, de a sors másként akarta. A legfontosabb azonban, hogy a Ferrarinak senkitől sem kell félnie, a kocsi jó, a csapat erős." - fejezte be Schumacher, aki, ha megszerzi az első rajtkockát, beállítja Ayrton Senna nyolc egymást követő pole pozícióból álló rekordját

Coulthard vállalja a kockázatot

A McLarennél az interlagosi győzelmét követően David Coulthard került rivaldafénybe, aki Michael Schumacherhez hasonlóan szintén élvezi az életét.

"Elégedett vagyok eddigi Forma-1-es pályafutásommal. Csak igennel tudok válaszolni azokra a kérdésekre, amelyek azt firtatják, hogy megérdemeltem-e a versenyzési lehetőséget, mindent megtettem-e a futamgyőzelmekért" - mondta Coulthard.

A skót pilóta arra a kérdésre, hogy megnyeri-e idén a világbajnokságot, nem akart egyértelműen felelni.

"Ez sok mindentől függ. Attól még végezhetem jól a munkámat, hogy az év végén esetleg nem én leszek az első" - hangsúlyozta az eddig tíz GP-győzelemmel büszkélkedő pilóta, aki most vasárnap is nyerni akar.

"Nagyon keményen készültem, s ha győzelmi esélyem lesz, azt ki is akarom használni. A 10 pontért mindig többet kell konckáztatni, mint egy sima dobogós helyért, de én a sikerért harcolok, ezért vállalom a kihívásokat". - szólt határozottan Coulthard.

Ron Dennis, a McLaren csapatfőnöke elégedett a skót versenyző eddigi teljesítményével, s meg is védi őt Derek Warwick bíráló kijelentéseivel szemben. Az egykori F1-es pilóta szerint - aki egyébként soha nem nyert egyetlen futamot sem a Forma-1-ben - Coulthard tudása és motivációja kevés a világbajnoki címhez.

"Itt az ideje annak, hogy megadjuk a kellő tiszteletet Davidnek. Brazíliában is szenzációsan vezetett, főleg akkor, amikor az élen autózott." - jelentette ki Dennis.

Montoya szereti Olaszországot

Imolában már Juan Pablo Montoya is jobb esélyekkel áll rajthoz, mint eddig, hiszen az európai pálya az első, amelyen már ő is versenyzett korábban.

Juan Pablo Montoya
fotó: EPA
"Igaz, hogy a Forma-3000-rel jártam már itt, de nem ismerem túl jól a ringet, hiszen azon a futamon hamar kiestem. De örülök, hogy Olaszországban lehetek, mert kedves emberek vesznek körül, az ételek pedig kiválóak. A szurkolók szinte önkívületben élik meg a futamot, itt mindig csodálatos a hangulat." - vélekedett Montoya.

Féklámpa az F1-es kocsikon?

Az újonc kolumbiai Montoya brazíliában 34 körön át az élen állt, majd Verstappen hibája miatt kényszerült kiállni. A holland versenyző túl későn fékezett, s belerohant a Williams-BMW-be.

Azért, hogy ilyen baleset többé ne fordulhasson elő, Hans Joachim Stuck, volt Forma-1-es pilóta és többszörös Le Mans győztes, azt javasolta, szereljenek féklámpát az autók hátuljára. Szerinte a kis vörös fénnyel sok szerencsétlenség elkerülhető lenne.

Michael Schumacher pozitívan viszonyul az ötlethez: "Én semmi akadályát nem látom, amiért ne lehetne az F1-es kocsikra is féklámpát tenni. Biztos, hogy kevesebb lenne a baleset, így nőne a biztonság."

A hétvégén Imolában hatványozott lehetne a kis villogó jelentősége, ugyanis a meteorológiai előrejelzések - főleg szombatra - havazásokat jósolnak Közép-Itália egyes területein.