Ralf Schumacher életében elöször győzött

2001.04.15. 16:35
Ralf Schumacher győzött a San Marino-i nagydíjon, maga mögé utasítva Coulthardot és Barrichellót. Michael Schumacher műszaki hiba miatt kiállni kényszerült, Hakkinen negyedik lett.
Valószínűleg Michael Schumacher volt a legfeszültebb a futam rajtja előtt, hiszen a kerpeninek a tartalékautójával kellett indulnia. A többiek figyelmét ezzel szemben százszázalékig a rajt kötötte le.

Ralf álomrajtot vett

A kialvó fényeket Ralf Schumacher kapta el a legjobban, s a két McLarent megelőzve ő fordulhatott elsőként. Mögötte Coulthard, majd a szintén jól induló Trulli következett. Utána jött csak Hakkinen és Michael Schumacher, nyomában Panissal és Montoyával. Barrichello csak a nyolcadik volt. A kolumbiai még az első körben megelőzte Panist, s felzárkózott Schumi mögé.

A negyedik fordulóban történt az első váratlan esemény: Michael Schumacher autója lelassult,valószínüleg váltóhiba miatt, s Montoya, Panis és Barrichello is megelőzte. Elöl a kis Schumi és Coulthard hihetetlen tempót diktált, majd' másfél szekundumot vert körönként az üldözőkre. A BAR-Hondát kormányzó Panist a két Ferrari hamar lehagyta, s ekkor stabilizálódott a sorrend: Ralf, Coulthard, Trulli, Hakkinen, Montoya, Barrichello, Michael Schumi, Panis, Raikkönen.

A báty kiszállni kényszerül

A táv harmadánál jártak a pilóták, amikor Michael Schumacher bal-első defekttel vánszorgott a boxba. Az abroncsot ugyan lecserélték, a háromszoros világbajnok azonban így sem lett gyorsabb, s még öt kilométernyi poroszkálást követően feladta a versenyt.

A tervezett boxkiállások épp ekkor kezdődtek meg, minden simán zajlott, így Ralf és Coulthard biztosan visszavehette pozícióját, míg harmadiknak - minden bizonnyal a zseniális Ross Brawn közreműködésének köszönhetően - Barrichello jött föl. Hakkinen volt a negyedik, a nyomában Montoyával, aki kívülről megelőzve Trullit, került eggyel előrébb.

A második boxkiállások során csupán egy pilótának akadtak gondjai. Montoya kocsijából csak nagy nehezen tudták kihúzni a beznicsövet, a kolumbiai pedig idegességében lefúllasztotta a motort. Ekkor a hűtés nélkül maradt féktárcsái kigyulladtak, ám a szerelők minden nehézséget legyőzve vissza tudták küldeni őt a versenybe. A váltóból azonban néhány sebességi fokozat minden bizonnyal a garázsben maradt, így a negyedik helyről kénytelen volt kiállni a brazíliában Schumit is megelőző pilóta.

Megvan az első!

A kockás zászlóig az élbolyban más nem történt, így élete 67. nagydíján Ralf Schumacher első győzelmét ünnepelhette. Coulthard lett a második, majd Barrichello - valamit megmentve a Ferrari becsületéből - futott be harmadiknak. A többi pontot érő helyen Hakkinen, Trulli és Frentzen osztozott.