Ralf semmit nem tart elképzelhetetlennek

2001.04.15. 18:16
Ralf Schumacher természetesen igen boldog volt élete első győzelmét követően, s máris a világbajnoki győzelem gondolatával kacérkodik.
Ralf Schumacher érthetően alig fért a bőrébe a boldogságtól élete első győzelme után. A kis Schumi karrierje 70. versenyén szerezte meg első sikerét, ami a Williams csapat számára is óriási öröm, hiszen Sir Frank istállója 1997 szeptemberében diadalmaskodott legutóbb, még Villeneuve-vel a volánnál.

"Bírni fogjuk az iramot"

"Szerencsére a rajtnál Coulthard elég helyet hagyott nekem az előzéshez, azonban még így is a fűre kellett futnom, hogy eléje kerülhessek. Alig hittem el, hogy a második sorból rajtolva vezetem a versenyt. Az élen autózni nagyon nehéz volt, de a Michelin remek abroncsai megkönnyítették a dolgom. Ma mindannyian, a BMW, a Michelin és én, bebizonyítottuk, hogy erősek vagyunk, s szerintem bírni fogjuk az iramot egészen a szezon végéig. Bármi előfordulhat, mi mindent megteszünk a sikerért" - mosolygott Ralf.

Az utolsó mondatban a német pilóta - bár konkrétan nem mondta ki - minden bizonnyal a vilábajnoki győzelemre gondolt, ami a mai produkcióját figyelembe véve talán nem is oly' lehetetlen.

A győzelemmel kapcsolatban szólnunk kell még a Williams gumiszállítójáról, a Michelin-ről, mely 16 évi távollét után idén tért vissza a Forma-1-be. A francia gyár vezetői természetesen tudták, hogy előbb-utóbb győzni fognak, azonban e korai siker minden bizonnyal őket is meglepte.

"A szezon legkeményebb versenye volt"

David Coulthard, aki újabb hat pontjával beérte a VB-éllovas Schumachert, a rossz startjában látta győzelmi esélyének elvesztését. "A rajt előtti pillanatban kicsit megmozdult az autóm, így meg kellett állnom, majd rögtön újra indulnom. Ezzel sok időt vesztettem, s végig kellett néznem, amint Ralf bejön mellém és megelőz: nem hittem volna, hogy ilyen gyors lesz, azt pedig végképp nem gondoltam, hogy harcban lesz a győzelemért. Gratulálok neki és a Williamsnek, szerintem a szezon eddigi legkeményebb versenyét sikerült megnyerniük." - nyilatkozott sportszerűen a skót, aki idén mind a négy futamon felállhatott a dobogóra.

Schuminak minden bizonnyal a váltója ment tönkre

Rubens Barrichello, aki harmadikként legalább a pódiumra felvitte a Ferrarit, pozitívan értékelte a harmadik helyet.

"Remek stratégiánk volt, de sajnos a rajtot elszúrtam, kipörögtek a kerekek, így a nyolcadik helyen találtam magam. Nem tudtam, mikor akarnak tankolni az előttem lévők, de szerencsére a boxban gyorsabbak voltunk, mint Hakkinen, így a finn elé tudtam visszaállni." - szólt Rubinho, majd csapattársa problémáiról is ejtett néhány szót. "Nem tudom pontosan, mi történt Michaellel, talán a fékekkel lehettek gondjai. Én mindent összevetve elégedett vagyok a hétvégi teljesítményünkkel, ami a szerencsétlen időmérő és rajt nélkül még jobb lehetett volna."

A Ferrari hivatalosan még nem nyilatkozott arról, hogy miért kellett kiállnia Michael Schumachernek, azonban azt elismerte, hogy a kerpeninek korábban gondjai voltak a sebességváltóval. Így minden bizonnyal ez vezetett a futam feladásához.

"Előbb-utóbb győzni fogok"

Mika Hakkinen, ahhoz képest, hogy csak negyedik lett, nem volt elkeseredett. "David és én a rossz rajtunk miatt veszítettük el a versenyt. Az első kanyar előtti kavarodásban összekoccantam Trullival, letört a hátsó szárnyam egy darabja, s ez után a beállítás már nem volt tökéletes." - magyarázta a finn, aki azonban, bár hátránya 22 pont, még nem mondott le a világbajnokságról. "A bajnoki helyezésem szerintem nem tragikus, ugyan annyival vagyok Schumacher mögött, mint tavaly ilyenkor. Barcelonában az elektromos eszközök bekapcsolásával új bajnokság kezdődik. Örülök, hogy ma pontokat szerezhettem, persze győzni jobb lett volna, de azt hiszem, hamarosan arra is sor kerül." - fejezte be Mika, utalva arra is, hogy a következő futamtól kezdve ismét legális lesz a kipörgésgátló.

A San Marino-i Nagydíj végeredménye:
1.R. Schumacher
2.Coulthard
3.Barrichello
4.Hakkinen
5.Trulli
6.Frentzen

A VB állása:
1.M. Schumacher 26p.
2.Coulthard 26
3.Barrichello 14
4.R.Schumacher 12