Hakkinen bízik a feltámadásban

2001.05.10. 12:21
Bár Mika Hakkinen lemaradása 32 egység a világbajnoki pontversenyben, ő mégis bízik abban, hogy egy sikeres Osztrák GP-t követően ismét bekapcsolódhat a vb-címért folytatott harcba.
A vasárnapi Osztrák Nagydíj valószínűleg az utolsó lehetőség lesz Mika Hakkinen számára, hogy versenyben maradjon az idei világbajnoki címért. Az eddigi öt futamon ugyanis a finn pilóta mindössze négy pontot szerzett, s így a hátránya 32 egység az éllovas Michael Schumacherrel szemben.

Hakkinen még nem látja lefutottnak a bajnoki harcot

Mika Hakkinen
"Az utóbbi három évben kétszer győztem Ausztriában, egyszer pedig harmadik lettem. Szeretem ezt a pályát, mert a hosszú egyeneseknek és az éles kanyaroknak köszönhetően könnyű előzni. Bár a barcelonai versenyem nagyon szerencsétlenül végződött, én még mindig hiszek abban, hogy megnyerhetem a világbajnokságot, s már alig várom, hogy Zeltwegben a volán mögé ülhessek" - nyilatkozott reményteljesen Hakkinen.

Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója szintén bízik a kétszeres finn világelső feltámadásában.

"Ne becsüljék le ezt a fickót! Tavaly is sokan temették Mikát, aki azonban nagyszerűen vágott vissza a kétkedőknek" - mondta a német szakember.

Hauggal egyetemben a nagy rivális Michael Schumacher is esélyesnek tartja a finnt.

"Bevallom, nálam Mika soha nem került le a csúcsról. Mindig azt mondtam, hogy idén is közöttünk dől el a világbajnoki cím. Még 12 verseny vár ránk, s bármi megtörténhet. A következő két-három futam során sok minden eldőlhet, hiszen egyelőre jelentős a differencia közöttünk" - fogalmazott Schumacher, aki még egyszer sem győzött Ausztriában. A háromszoros német világbajnok egyébként jubilál vasárnap, mert az Osztrák GP-n 150-edszer áll rajthoz a Forma-1-ben.

100 millió márka két gépért

A hétvégi nagydíj felkészülési periódusa egyébként szokatlan csendben zajlik, a sem a pilóták, sem a sportvezetők nem szolgálnak szakmai különlegességekkel, így az újságíróknak inkább a színes hírekkel kell foglalkozniuk.

Schumacher testvérek
Michael gratulál az öccsének
fotó: EPA
Ilyen például az az információ is, mely szerint a Schumacher testvérek új magánrepülőgépeket vásároltak.

Michael egy Falcon 2000 típusú gépet vett 43 millió márkáért, azonban öccse, Ralf még rajta is túltett: ő 47 milliót költött egy légi luxusjárgányra.

Hasonlóan érdekes hír az is, mely szerint ha Silvio Berlusconi pártja a hétvégén megnyeri az itáliai választásokat, akkor a politikus az általa megalakítandó kormányban miniszterként számít Luca Di Montezemolóra, a Ferrari elnökére.

Montezemolo egyelőre megköszönte az ajánlatot, s azt javasolta, hogy erre a kérdésre hétfőn térjenek vissza, azonban nem valószínű, hogy élne a felkínált lehetőséggel.

Hírek röviden

A Toyota a kedden elbocsátott Andre de Cortanze helyére technikai igazgatónak szerződtette az eddig a Minardinál dolgozó Gustav Brunnert. Az osztrák szakember óriási F-1-es tapasztalattal rendelkezik, hiszen több mint húsz éves karrierje alatt dolgozott többek között a Marchnál, az Arrowsnál és a Ferrarinál is.

A Volkswagen határozottan cáfolja azokat a pletykákat, melyek szerint a német gyár a közeljövőben beszállna a Forma-1-be.