Sára, Márió
-11 °C
-1 °C

Célegyenesben a moszkvai Forma-1-es futam

2001.05.11. 10:39
Moszkva szívesen belépne a Forma-1 világába. Erre Bernie Ecclestone, a versenysorozat teljhatalmú ura szerint legjobb esetben is csak 2003-ban kerülhet sor. Ha létre jönne az oroszországi verseny, úgy az egyik német vagy olasz verseny esne ki a naptárból. A moszkvai pálya megközelítőleg 100 millió dollárba kerülne.
Az orosz főváros is szeretne belépni a Formula-1-es futamokat rendezők sorába. Jelenleg nyolc új helyszín terve szerepel az ügyben döntő bizottság asztalán. A mostani pályázók közül Moszkva mellett még Bejrút és Dubai szerepel a szervezők naptárában.

Utoljára 1999-ben a malajziai nagydíj jelentett új helyszínt. Ha a szövetség vezetői úgy döntenek, hogy szükség van új pályára, az legfeljebb 2003-ban csatlakozhat a száguldó cirkusz világához.

Ecclestone már félhivatalos megállapodást is kötött

Bernie Ecclestone
Bernie Ecclestone, aki egy személyben a Nemzetközi Autó Szövetség (FIA) alelnöke és a Nemzetközi Autógyártók és Konstruktőrök Szövetségének (FOCA) elnöke már találkozott is ez ügyben Jurij Luzskovval, Moszkva polgármesterével. Az eszmecserén félhivatalos megállapodást is kötöttek.

Ecclestone a találkozón kifejtette, hogy Moszkva belépésével sem kívánják bővíteni a versenynaptárt, így nagy valószínűséggel az egyik német vagy olasz viadal szűnne meg. A kijelentést egyik országban sem fogadták kitörő lelkesedéssel.

A pályát a Moszkva déli részén, a Nagatino-szigeten építenék fel, és a tervekben szerepel egy kaszinó, egy étterem és egy minden igényt kielégítő szálloda is. Mindez összesen körülbelül 100 millió dollárba kerülne. A kivitelezést egy angol építési társaság, a TWR végezné. Ecclestone szerint a Forma-1 olyan világ, amely csak biztos talajra építkezik, Moszkva pedig ragyogó helyszín, és képesek lesznek egy kitűnő verseny rendezésére.

Decemberben rálőttek a moszkvai Forma-1-es pálya építéséért felelős polgármester-helyettes gépkocsijára

A moszkvai F1-futam elindítása azonban nem tűnik simának. Még decemberében történt, hogy Moszkvában rálőttek Joszif Ordzsonikidze a moszkvai Forma-1-es pálya építéséért felelős polgármester-helyettes gépkocsijára. A városvezető megsebesült, sofőrje életét vesztette. Mindez azután történt, hogy előző héten írták alá azt a szerződést, amelynek értelmében az orosz főváros közelében versenypályát építenek. Az első megállapítások szerint páncéltörő lövedékeket használtak.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.