Natália
-3 °C
7 °C

Schumacher: Lényeg, hogy a család jól szerepeljen

2001.06.21. 13:25
Baumgartner Zsolt Alain Prost Forma-3000-es csapatához szerződött, így már csak egy lépés választja el attól, hogy Forma-1-es pilóta legyen. A Száguldó Cirkusz a hétvégén Németországba érkezik, így a hazai versenyzők a szokásosnál is nagyobb reményekkel készülődnek.
Baumgartner Zsolt, a német Forma-3-as sorozatban versenyző magyar pilóta a szezon végéig szóló szerződést kötött Alain Prost Forma-3000-es istállójával. A kontraktus azonnali hatállyal érvénybe lép, azaz már most szombaton láthatjuk Baumgartnert az F-3000 nürburgringi futamán.

Már csak egy lépés a Forma-1

A 21 éves versenyző néhány hete kapott meghívást a Prost Junior Teamtől egy tesztelésre, amely olyan jól sikerült, hogy a franciák azonnal ajánlatot tettek a fiatal magyarnak, amit ő el is fogadott. Természetesen a megállapodás létrejöttében nagy szerepe van a sofőr menedzserének, Mark Hope-nak is, de Baumgartner a pályán mutatott remek teljesítménye nélkül - csak fél másodperccel volt lassabb, mint a már az F-1-ben is bemutatkozott Stephan Sarrazin - nem kerülhetett volna ilyen rangos istálló közelébe.

A Forma-3000 egyébként a Forma-1 előszobájának számít, a Száguldó Cirkusz csapatfőnökei, ha új pilótát kívánnak igazolni, akkor ebben a kategóriában néznek szét először, azaz Baumgartner Zsolt már csak egy lépésre van az F-1-től. Ha itt is bizonyít, már fél lábbal a Forma-1-ben érezheti magát!

Zsolt első versenye szombaton, a Nürburgringen lesz, s az F-3000-es viadal a háromnapos F-1-es hétvége programjának része. A Német Nagydíjra vasárnap kerül sor, s természetesen a hazai kedvencek - a Schumacher fivérek, valamint Frentzen és Heidfeld is, akik mindketten kiheverték kisebb sérülésüket - teljes erővel készülnek a futamra.

Michael Schumacher mindenképp örülni fog

Ez persze nem jelent semmilyen komolyabb foglalatosságot, Schumacherék például otthonról, azaz Kerpenből érkeznek a helyszínre. Az utóbbi néhány napban a két testvér jónéhányszor összemérte már tudását gokartban, persze csak a közönség és önmaguk szórakoztatására.

"Remélem, sikerül győznöm a Nürburgringen, csakúgy, mint tavaly. Ez a ring kedvesebb nekem, mint a hockenheimi, hiszen ott eddig csak egyszer nyertem. A lényeg azonban az, hogy a család jól szerepeljen: ha Ralf győz, én ugyanúgy fogok örülni, mint a saját sikereimnek szoktam. S biztos vagyok benne, hogy ha én kerekedek felül, ő sem lesz szomorú" - nyilatkozta jókedélyűen a háromszoros világbajnok.

Ralf fizetésemelést akar

Ralf Schumacher szintén bizakodó a verseny előtt, ám a kisebbik testvér fél szemmel a menedzsere, Willi Weber tevékenységét is figyeli. Weber célja ugyanis, hogy a "kis Schumi" 2002-ben lejáró williamses szerződését két évvel meghosszabbíttassa, s fizetésemelést szerezzen védencének: a pillanatnyi 9 millió dolláros gázsit 20-ra szeretné emeltetni. Ezt az összeget Frank Williams csapattulajdonostól biztosan nem fogja megkapni Ralf - Sir Frank még Sennának sem fizetett 12 milliónál többet - ám a motorszállító BMW hajlik a kérés teljesítésére. Ha pedig a tárgyalások zökkenőmentesen haladnak, akkor talán már a hétvégén aláírás kerülhet a dokumentumokra.

Frentzen a Toyotánál?

Szintén egy szerződés aláírásán gondolkodik Heinz-Harald Frentzen is, őt a Toyota kereste meg munkaajánlattal a következő szezonra. A mönchengladbachi pilótának e szezon végén lejár a Jordannael kötött hároméves megállapodása, így több mint valószínű, hogy igent mond a felkérésre. Ez azért is több mint valószínű, mert a Honda jövőre már csak egy csapatot lát el motorokkal - ez minden bizonnyal a Jordan lesz -, de Jacques Villeneuve-öt semmiképp sem akarja elveszíteni, azaz nem lenne meglepetés, ha 2002-ben már a kanadait egy sárga gép volánja mögött találnánk.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.