Jordan kirúgta Frentzent

2001.07.26. 19:26
A Jordan istálló azonnali hatállyal szerződést bontott Heinz-Harald Frentzennel, az istálló német pilótájával. Eddie Jordan csapatfőnök nem nyilatkozott a Jordan legsikeresebb pilótájának kirúgásáról, ám valószínű, hogy az idei sorozatos sikertelenség a hirtelen váltás oka.
A Jordan istálló azonnali hatállyal szerződést bontott Heinz-Harald Frentzennel,a csapat német pilótájával. Az ír istálló sajtóközleményben tudatta a szakítást mind a sajtóval, mind a versenyzővel, s bejelentette, hogy a vasárnapi Német Nagydíjon már Ricardo Zonta tesztpilóta fogja vezetni a megüresedett autót.

E.J. csapata legsikeresebb sofőrjét rúgta ki

Az Angol GP után állítólag a sorozatos sikertelen versenyek miatt összeszólalkozott egymással Frentzen és Eddie Jordan csapatfőnök, s ez vezetett a mönchengladbachi pilóta kirúgásához.

Idén tényleg nem remekelt a német sofőr, hiszen csupán 7 pontot szerzett, s tavaly sem villogott, azonban 1999-ben két futamot is megnyert, s a pontversenyben a harmadik helyen végzett. Gyakorlatilag tehát Eddie Jordan csapata történetének legsikeresebb pilótáját bocsátotta el.

Jordan döntésére Frentzen kissé meglepetten reagált, s kijelentette, hogy már felvette a kapcsolatot az ügyvédeivel, mert rájuk tartozik a felmondás jogosságának kivizsgálása. Azaz Frentzen nem hagyja annyiban az ügyet, az viszont szinte biztos, hogy idén már egy futamon sem állhat rajthoz. Jövőre azonban valószínűleg nem lesznek elhelyezkedési gondjai, ugyanis az F-1-be 2002-ben bekapcsolódó Toyota szívesen leigazolná a pályafutása során három győzelmet aratott sofőrt.

Villeneuve hosszabbított a BAR-ral

Arról, hogy hosszú távon ki veszi át Frentzen helyét a Jordannél, még nem nyilatkozott az istálló, az viszont szinte biztos - a Forma-1-ben bármi megtörténhet - hogy a korábban emlegetett Jacques Villeneuve nem ül át a sárga kocsiba. A kanadai csapata, a BAR ugyanis mind az ő, mind Olivier Panis szerződését meghosszabbította a 2002-es szezon végéig.

Schumi focizott, Hakkinen a feleségével száguldott

A hétvégi Német GP-ra igy már nyugodtan készülhet az amerikai csapat, csakúgy mint a Schumacher-fivérek, akik 2004-ig aláírt kontraktussal rendelkeznek. Nem is izgatják magukat Schumiék, hiszen Hockenheimben a közönség mindenképp mögöttük áll majd, Michael például könnyed futballal melegített a futamra. A Schumi 11 8-7-re verte a német All-star gárdát, a névadó-kapitány két gólt szerzett.

"A legjobb kikapcsolódás a számomra a foci, ma is remekül szórakoztam, s még győztünk is, remélem vasárnap is ünnepelhetek" - nyilatkozta Schumacher, aki a Német GP-n megszerezheti pályafutása 51. futamgyőzelmét, s beállíthatja Alain Prost rekordját.

Riválisa, Mika Hakkinen, aki balszerencsés szezonkezdet után a Brit Nagydíjon újra győzött, s ezzel valószínűleg ismét megtalálta a sikerhez vezető utat, Brnóban megautóztatta feleségét, Erját is. A kétszeres világelső nem F-1-es autóban, hanem egy DTM-es Mercedes CLK túraautóban három körön át hitvesével a jobb oldali ülésen autózott.

Mika kijelentette, hogy nagyon élvezte a vezetést, ám esze ágában sincs, hogy az ezüstnyilát egy túra-Mercire cserélje, s biztos, hogy jövőre is az F-1-ben marad.