Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Montoya első pole-ja

2001.07.28. 14:35
Juan Pablo Montoya megszerezte élete első pole pozícióját az F-1-es Német Nagydíj időmérő edzésén. A Williams-csapat fölényét Ralf Schumacher második helye tette teljessé, a harmadik Hakkinen a negyedik pedig Michael Schumacher lett.
A Német Nagydíj időmérő edzése hű volt az elmúlt évek hagyományaihoz, azaz most is majdnem telt ház és legalább harmincfokos meleg várta a pilótákat. A sofőrök pedig - minden bizonnyal a hőség miatt - nem igazán igyekeztek a pályára, az élmezőny tagjai több mint húsz percen át pihentek a boxban.

A williamsek azonnal fölénybe kerültek

A menők csendjét - előtte már Verstappen, Marques, Burti és Bernoldi megtett néhány kört - Coulthard McLarenje törte meg, a skót 1:39:802-t futott, de a vezető pozíciót nem sokáig tudhatta magáénak. Előbb ugyanis csapattársa, Hakkinen, majd Ralf Schumacher is megelőzte őt. A williamses nyolc tizedet vert a finnre, s 1:38:458-as pályacsúcsot állított föl.

Mindeközben Michael Schumacher csupán a negyedik, míg a másik ferraris, Barrichello az ötödik időre volt képes. Fél óra után Ralf Schumacher, Montoya - a kolumbiai tudott csupán közel kerülni márkatársához -, Hakkinen, Michael Schumacher, Barrichello, Coulthard volt a sorrend.

Williams-show

Ami pedig ez után történt, azt legjobban a "Williams-show" elnevezéssel lehet jellemezni. A BMW motor és a Michelin gumik remekül dolgoztak az angol csapat autóin, így Ralf, több mint három tizeddel, megjavította saját legjobbját, Montoya pedig még nála is gyorsabb volt 19 ezreddel(!), a koloumbiai 1:38:117-et futott.

Hakkinen, Schumacher és a többiek próbálkoztak rendületlenül, ám javítania csak Coulthardnak sikerült, aki a hatodik helyről ötödiknek jött föl. Emellett még Trulli és Button motorhibája és Burti kicsúszása jelentett eseményt. Elöl Ralf Schumacher még kétszer is kísérletet tett a pole visszaszerzésére, ám célját nem sikerült megvalósítania, így vasárnap - karrierje során először - Juan Pablo Montoya indulhat az első rajtkockából. Valamint ő a Forma-1 történetének első kolumbiai pilótája, akinek sikerült kiharcolnia a pole pozíciót.

Második tehát Ralf Schumacher, a harmadik pedig Hakkinen, oldalán Michael Schumacherrel. Az ötödik pozícióból Coulthard, a hatodikból pedig Barrichello várhatja a rajtot.

Juan Pablo Montoya első F-1-es sikerét érte el, s örömét növelheti, hogy épp csapattársát, s épp annak otthonában sikerült megelőznie. Vasárnap, ha a williamsek nem rontják el a rajtot, minden bizonnyal meg sem állnak a futamgyőzelemig, bár a 45 körös táv alatt sok esélyes hullott már ki motorhiba miatt. Valószínűleg a williams-üldözők is ebben reménykednek...

A Német GP starfelállása:

1.Montoya
2.R.Schumacher
3.Hakkinen
4.M.Schumacher
5.Coulthard
6.Barrichello
7.Heidfeld
8.Raikkönen
9.De La Rosa
10.Trulli
11.Irvine
12.Villeneuve

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.