Ralf Schumacher jövőre a VB-címre tör

2001.07.30. 18:50
Ralf Schumacher - karrierje harmadik győzelme után - új célokat tűzött maga elé: idén VB-második, jövőre világbajnok akar lenni.
Ralf Schumacher karrierje harmadik győzelmét aratta a vasárnapi Német GP-n, s ezzel már csak hat pont a hátránya a VB-második David Coultharddal szemben. Ennek ledolgozásához elég csupán egyetlen második hely is, így érthető, hogy a fiatalabb Schumacher új célokat tűzött ki maga elé.

"Idén megszerezhetem a második helyet, jövőre pedig akár az elsőt is"

"Coulthard számára szeintem véget ért a világbajnokság, matematikailag ugyan még győzhet, de jobb ha elkezd hátra felé is figyelni. Már csak hat egység a hátrányom, s hiszem, hogy elcsíphetem a bajnoki második helyet a bátyám mögött. Sőt, ha így folytatjuk, jövőre már a világbajnoki cím megszerzése sem lehetetlen feladat" - mondta magabiztosan Ralf.

David Coulthard a futam után - melyet műszaki hiba miatt fel kellett adnia - nem a VB-esélyeivel foglalkozott, hanem a versenyigazgató döntését bírálta. "Teljesen felesleges volt új rajtot elrendelni, az egész csak azért történt, hogy a német közönség láthassa kedvencét, Michael Schumachert" - szólt dühösen a skót. (A huszonkét pilóta közül csak ő vitatta a második rajt jogosságát.)

Michael Schumacher örül, hogy megúszta az ütközést

Michael Schumacher, aki a baleset résztvevője volt, az tóbbi két hétben második nagy ütközését úszta meg szerencsésen. Majd' két hete Monzában, tesztelés közben csapódott a korlátnak, vasárnap pedig Luciano Burtival karambolozott. A német Ferrarijának a váltója elromlott, így nem tudott felgyorsítani, a brazil pedig hátulról belerohant.

"Mindkét balesetet sikerült sérülés nélkül átvészelnem, a második számomra annyira nem is volt nagy, inkább Burtinak volt kritikus. Szerencsére azonban ő is megúszta egyetlen karcolás nélkül, s ez a legfontosabb" - nyilatkozta a kerpeni, aki ha a Hungaroringen négy ponttal többet szerez mint Coulthard, megnyeri negyedik F-1-es VB-címét.

Remekeltek a Benettonok

Végül szóljunk azokról, akik általában nem szerepelnek a futamok legjobbjai között: természetesen a két Benetton-pilótáról, Giancarlo Fisichelláról és Jenson Buttonról van szó. Az olasz Hockenheimben a negyedik, míg az angol az ötödik helyen végzett. Úgy látszik, hogy lassan kezdenek megoldódni a Renault-motor problémái: a megbízhatósággal már nincs gond, a gyorsaságon viszont még van mit javítani.

Németországban a hatodik helyet Jean Alesi szerezte meg, s lehetséges, hogy egy időre ez volt a francia utolsó versenye egy Prost-Acerben. A RAI olasz tévétársaság szerint ugyanis Magyarországon Alesi már az egyik Jordan-Hondát fogja kormányozni, a Prostban megüresedő helyére pedig Ricardo Zonta, a Hockenheimben Frentzent helyettesítő Jordan-tesztpilóta kerül. Ez a sofőrcsere a szezon végéig szól, azt még nem tudni, ki örökli majd jövőre Frentzen, illetve Alesi helyét a sárga kocsiban.

Három hétig lazít a Cirkusz

A mogyoródi futamig még három hét van hátra, s ebben az időszakban a teljes Cirkusz pihenni fog, azaz nem lesznek tesztek a Magyar GP-hétvégéig. Az eddigi versenyek fáradalmait a pilóták nagy része biztosan valamelyik egzotikus szigeten piheni ki, hogy aztán teljesen feltöltődve érkezzen hazánkba.