Ambrus
-7 °C
3 °C

A McLaren főnöke szerint Ecclestone elfogult a Ferrarival

2001.08.14. 10:57
A Magyar Nagydíj sorsdöntő futam lehet, hiszen Michael Schumachert négyszeres világbajnokká avathatják a pályán. A nyilatkozatok ennek megfelelően egyre feszültebbek, ingerültebbek. Ron Dennis, a McLaren csapatfőnöke a napokban a Nemzetközi Automobil Szövetség (FOCA) elnökét, Bernie Ecclestone-t kritizálta, és - nem mellékesen - Schumacherről is véleményt mondott.
A McLaren csapatnak nem úgy sikerült az idei éve, ahogyan a szezon előtt eltervezték. A kétszeres világbajnok finn Mika Hakkinen ugyanis mindössze 19 pontot gyűjtött eddig, többször versenybe sem tudott szállni, mert nem indult el az autója a rajtrácsról. David Coulthard pedig hosszú ideig szorongatta Schumachert, ám most már tetemes, 37 pontos hátrányban van vele szemben.

Dennis: Örülök, amikor megleckéztetik Schumachert

Ilyen körülmények között érthető, hogy Ron Dennis, a csapat főnöke kifakadt. Dennis élesen kritizálta a rivális Ferrari háromszoros világbajnokát, Michael Schumachert, valamint Max Mosley-t, a nemzetközi szövetség elnökét és Bernie Ecclestone-t, a gyorsasági vb "atyját".

"Meggyőződésem, hogy másoknak nem engednék meg az olyan veszélyes rajtokat és manővereket, amilyeneket Schumacher gyakran elkövet" - háborgott az egyik legtekintélyesebb szaklapban. Majd hozzátette: őszintén szólva, örülök, amikor valaki megleckézteti a német pilótát. Nem szeretem azt a legyőzhetetlenségi mítoszt, ami körülveszi őt.

A módosítások soha nem a McLarennek kedveznek

A szakember szerint Mosley-nak és Ecclestone-nak az a bűne, hogy elfogult az olasz istállóval. "Mindketten azt akarják, hogy a Forma-1 eredményes üzlet legyen, ennek ellenére a módosítások soha sem a McLarennek vagy a BMW-Williamsnek kedveznek. Mindig a Ferrari jár jól." - összegzett.

Ehhez csupán annyit illik hozzátenni, hogy maga a McLaren tehet a legtöbbet azért, hogy a legyőzhetetlenségi mítosz összeomoljon. Tavaly és tavalyelőtt sikerült is a terv, idén azonban nem kizárt, hogy a szabályváltoztatások során behozhatatlan hátrányba kerültek riválisukkal szemben. Legalábbis vitathatatlan, hogy a megváltozott követelményekhez sokkal jobban tudott alkalmazkodni a Ferrari. Bár - a rosszindulatú pletykák szerint - nekik sokkal több idejük is volt, mint ellenlábasaiknak.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.