A McLaren főnöke szerint Ecclestone elfogult a Ferrarival

2001.08.14. 10:57
A Magyar Nagydíj sorsdöntő futam lehet, hiszen Michael Schumachert négyszeres világbajnokká avathatják a pályán. A nyilatkozatok ennek megfelelően egyre feszültebbek, ingerültebbek. Ron Dennis, a McLaren csapatfőnöke a napokban a Nemzetközi Automobil Szövetség (FOCA) elnökét, Bernie Ecclestone-t kritizálta, és - nem mellékesen - Schumacherről is véleményt mondott.
A McLaren csapatnak nem úgy sikerült az idei éve, ahogyan a szezon előtt eltervezték. A kétszeres világbajnok finn Mika Hakkinen ugyanis mindössze 19 pontot gyűjtött eddig, többször versenybe sem tudott szállni, mert nem indult el az autója a rajtrácsról. David Coulthard pedig hosszú ideig szorongatta Schumachert, ám most már tetemes, 37 pontos hátrányban van vele szemben.

Dennis: Örülök, amikor megleckéztetik Schumachert

Ilyen körülmények között érthető, hogy Ron Dennis, a csapat főnöke kifakadt. Dennis élesen kritizálta a rivális Ferrari háromszoros világbajnokát, Michael Schumachert, valamint Max Mosley-t, a nemzetközi szövetség elnökét és Bernie Ecclestone-t, a gyorsasági vb "atyját".

"Meggyőződésem, hogy másoknak nem engednék meg az olyan veszélyes rajtokat és manővereket, amilyeneket Schumacher gyakran elkövet" - háborgott az egyik legtekintélyesebb szaklapban. Majd hozzátette: őszintén szólva, örülök, amikor valaki megleckézteti a német pilótát. Nem szeretem azt a legyőzhetetlenségi mítoszt, ami körülveszi őt.

A módosítások soha nem a McLarennek kedveznek

A szakember szerint Mosley-nak és Ecclestone-nak az a bűne, hogy elfogult az olasz istállóval. "Mindketten azt akarják, hogy a Forma-1 eredményes üzlet legyen, ennek ellenére a módosítások soha sem a McLarennek vagy a BMW-Williamsnek kedveznek. Mindig a Ferrari jár jól." - összegzett.

Ehhez csupán annyit illik hozzátenni, hogy maga a McLaren tehet a legtöbbet azért, hogy a legyőzhetetlenségi mítosz összeomoljon. Tavaly és tavalyelőtt sikerült is a terv, idén azonban nem kizárt, hogy a szabályváltoztatások során behozhatatlan hátrányba kerültek riválisukkal szemben. Legalábbis vitathatatlan, hogy a megváltozott követelményekhez sokkal jobban tudott alkalmazkodni a Ferrari. Bár - a rosszindulatú pletykák szerint - nekik sokkal több idejük is volt, mint ellenlábasaiknak.