A Ferrari 2005-ig Shellt használ

2001.08.18. 10:17
Pénteken sajtótájékoztatót tartott a Shell olajtársaság, melyen a vállalat alelnöke, Pat O'Driscoll beszélt a cég közép- és kelet-európai terveiről, valamint a Forma-1-es Ferrari csapattal kötött együttműködésről.
Péntek este a Hotel Kempinskiben tartott sajtótájékoztatón a Shell (amely a Ferrari hivatalos üzemanyag szállítója) európai eladásokért felelős alelnöke, O'Driscoll beszámolt a Shell közép-európai fejlesztéseiről, magyarországi jelenlétéről, továbbá a Ferrari Forma-1-es csapatával folytatott együttműködéséről.

A Ferrari 2005-ig Shellt használ

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Forma-1-es Ferrari istálló 2005-ig meghosszabbította szerződését a Shell-el, mely természetesen szponzori támogatást is jelent. A két világmárka kapcsolata már több évtizedes múltra tekinthet vissza, s az együttműködés sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy a Magyar Nagydíj első szabadedzésén Michael Schumacher és Rubens Barrichello - a két Ferrari-pilóta - végzett az első két pozícióban.

A Shell Európa első számú üzemanyag-ellátója

"Célunk, hogy Európában megőrizzük vezető pozíciónkat, s továbbra is a megszokott világszínvonalú teljesítményt nyújtsuk szolgáltatásaink minden területén" - mondta O'Driscoll-asszony lapunknak adott exkluzív interjújában.

Közép-Európában pillanatnyilag 600 Shell-töltőállomás működik, hazánkban pedig az angol-német közös alapokon nyugvó vállalat húsz százalékos piaci részesedéssel van jelen.

"Szeretnénk Kelet-Európa távolabbi részeire is kiterjesszük szolgáltatásainkat, s ennek érdekében már Szentpéterváron is létre hoztunk öt benzinkutat. Természetesen az ottani, nem éppen világszínvonalú autópark nehéz feltételeket szab minden olajtársaság számára, ám természetesen a Shell azon dolgozik, hogy a követelményeknek tökéletesen eleget tegyen" - fűzte még hozzá Pat O'Driscoll.

A pénteki sajtótájékoztató díszvendége volt még Jean Todt, a Ferrari istálló csapatfőnöke is. A francia szakemberrel szombat délután olvashatnak interjút az Indexen.