Miklós
-7 °C
2 °C

A Ferrari 2005-ig Shellt használ

2001.08.18. 10:17
Pénteken sajtótájékoztatót tartott a Shell olajtársaság, melyen a vállalat alelnöke, Pat O'Driscoll beszélt a cég közép- és kelet-európai terveiről, valamint a Forma-1-es Ferrari csapattal kötött együttműködésről.
Péntek este a Hotel Kempinskiben tartott sajtótájékoztatón a Shell (amely a Ferrari hivatalos üzemanyag szállítója) európai eladásokért felelős alelnöke, O'Driscoll beszámolt a Shell közép-európai fejlesztéseiről, magyarországi jelenlétéről, továbbá a Ferrari Forma-1-es csapatával folytatott együttműködéséről.

A Ferrari 2005-ig Shellt használ

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Forma-1-es Ferrari istálló 2005-ig meghosszabbította szerződését a Shell-el, mely természetesen szponzori támogatást is jelent. A két világmárka kapcsolata már több évtizedes múltra tekinthet vissza, s az együttműködés sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy a Magyar Nagydíj első szabadedzésén Michael Schumacher és Rubens Barrichello - a két Ferrari-pilóta - végzett az első két pozícióban.

A Shell Európa első számú üzemanyag-ellátója

"Célunk, hogy Európában megőrizzük vezető pozíciónkat, s továbbra is a megszokott világszínvonalú teljesítményt nyújtsuk szolgáltatásaink minden területén" - mondta O'Driscoll-asszony lapunknak adott exkluzív interjújában.

Közép-Európában pillanatnyilag 600 Shell-töltőállomás működik, hazánkban pedig az angol-német közös alapokon nyugvó vállalat húsz százalékos piaci részesedéssel van jelen.

"Szeretnénk Kelet-Európa távolabbi részeire is kiterjesszük szolgáltatásainkat, s ennek érdekében már Szentpéterváron is létre hoztunk öt benzinkutat. Természetesen az ottani, nem éppen világszínvonalú autópark nehéz feltételeket szab minden olajtársaság számára, ám természetesen a Shell azon dolgozik, hogy a követelményeknek tökéletesen eleget tegyen" - fűzte még hozzá Pat O'Driscoll.

A pénteki sajtótájékoztató díszvendége volt még Jean Todt, a Ferrari istálló csapatfőnöke is. A francia szakemberrel szombat délután olvashatnak interjút az Indexen.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.