Schumacher, a legyőzhetetlen

2001.08.21. 15:14
Silvio Berlusconi, olasz miniszterelnök az egész ország győzelmének titulálta Michael Schumacher világbajnoki címét. Gerhard Berger, a BMW-Williams sportigazgatója szerint a Ferrari a legjobb a csapat, így szerinte Schumi a maranellói istálónál fejezi be pályafutását.
Berlusconi: A győzelem egész Olaszországé

Silvio Berlusconi
Michael Schumacher vasárnap a Hungaroringen aratott győzelme - mellyel egyben az összetett világbajnokságot is megnyerte - után egész Olaszország ünnepel. Az olasz miniszterelnök az egész ország sikereként könyvelte el a Ferrari sikerét. Silvio Berlusconi szerint egy ilyen nagyszabású siker erőt ad az egyszerű embereknek is, hogy munkájukat minél jobban végezzék. Egy ilyen siker után belátják, hogy megéri álmaik megvalósításáért szenvedniük.

Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke szerint sikerük elsősorban annak köszönhető, hogy csapatukban mindenki tudja, hogy mit akar. Náluk mindenki egy és azonos célért hajt, nincsenek széthúzások. Szerinte most már az ellenfelek is elismerhetik, hogy nem csak a véletlen számlájára írható, hogy egymásután háromszor nyerték meg a konstruktőrök világbajnokságát. Náluk mindenki rajongásig szereti a Ferrarit és a pilóták is teljes összhangban vannak.

Montezemolo szerint az összes közül az idei világbajnoki cím elnyerése volt a legnehezebb. Mostantól mindenki ellenünk akar majd bizonyítani, így az ünneplésre is csak pár napot szánunk, utána elkezdjük a felkészülést a következő szezonra.

Berger: Schumacher legyőzhetetlen

Gerhard Berger, aki jelenleg BMW-Williams sportigazgatója, s aki hat évig volt a maranellói csapat tagja, mindezt megerősítette. Szerinte a Ferrari csapatához tartozni fantasztikus dolog lehet, hiszen ott mindenki szeret mindenkit, és mindenki tudja mi a feladata. Az olasz csapatot nem nagyon hagyják ott, így számára meglepő lenne, ha a német pilóta valaha is ezt tenné.

Az egykori osztrák versenyző szerint német "utódja" a jelenlegi versenyzők közül nem csak a legjobb, de a legprofibb is. Normál körülmények között szinte lehetetlen legyőzni Schumachert, és hiába világbajnok, a hátralévő futamokon is számolni kell vele.