Lesz verseny Indianapolisban

2001.09.21. 13:57
Az Egyesült Államok Nagydíját a terveknek megfelelően jövő vasárnap rendezik meg Indianapolisban. A pilóták persze nem szívesen utaznak Amerikába, de - Michael Schumacherrel együtt - vállalják a versenyzést.
A Egyesült Államok elleni, szeptember 11-én elkövetett terrotámadások ellenére biztosan megrendezik az Amerikai Nagydíjat -jelentette ki Jim Campbell, a futam szervező bizottságának tagja. "Mindenre kiterjedő tervet készítettünk a hétvége mindhárom napjára. Természetesen sokkal nagyobb figyelmet fordítunk a zökkenőmentes lebonyolításra, valamint a pilóták és a nézők teljes biztonságára. A Forma-1-es futam az előzetes terveknek megfelelően szeptember 30-án lesz." - tette még hozzá Campbell.

A pilóták nem szívesen utaznak Amerikába

Az F-1 versenyzői már közel sem ilyen nyugodtak, a Schumacher-fivérek és Mika Hakkinen is elmondta, nem szívesen utazik Indianapolisba. Michael Schumacher egyébként szabad kezett kapott a Ferrari vezetőitől: ha nem akar, nem kell részt vennie a jövő hét végi viadalon. A négyszeres világbajnok - Bernie Ecclestone ösztönzésére is - viszont az indulás mellett döntött, csak úgy, mint az év végén 12 hónapos pihenőre vonuló Hakkinen. Schumacher - aki nagyon kedveli Amerikát - az Egyesült Államokba tervezett nyaralását is elhalasztja, s egy nyugodtabb helyen pihen majd a futam után.

Burti idén már nem áll rajthoz

Nem indul azonban sem Indianapolisban, sem Suzukában a Belga Nagydíjon balesetet szenvedett Luciano Burti. A brazil ugyan csodával határos módon kisebb sérülésekkel megúszta az egy hónappal ez előtti ütközést, de még nincs olyan egészségi állapotban, hogy F-1-es autót vezessen. Így az év utolsó két versenyén - csak úgy, mint legutóbb Monzában - a cseh Tomas Enge helyettesíti majd Burtit a Prost-Acerben.

Massa lehet Raikkönen utódja

S ha már a helyetteseknél tartunk: lehetséges, hogy Peter Sauber megtalálta a svájci csapatot a McLaren kedvéért elhagyó Kimi Raikkönen utódját. A 19 éves pilótát Felipe Massának hívják, brazíliából származik, s pillanatnyilag vezeti az olasz F-3000-es bajnokság pontversenyét. A tinédzser Mugellóban tesztelte a Sauber-Petronast, s gyosaságával, valamint profi hozzáállásával igen jó benyomást tett az istálló minden tagjára.