Gábor, Karina, Ders
8 °C
20 °C

Lesz verseny Indianapolisban

2001.09.21. 13:57
Az Egyesült Államok Nagydíját a terveknek megfelelően jövő vasárnap rendezik meg Indianapolisban. A pilóták persze nem szívesen utaznak Amerikába, de - Michael Schumacherrel együtt - vállalják a versenyzést.
A Egyesült Államok elleni, szeptember 11-én elkövetett terrotámadások ellenére biztosan megrendezik az Amerikai Nagydíjat -jelentette ki Jim Campbell, a futam szervező bizottságának tagja. "Mindenre kiterjedő tervet készítettünk a hétvége mindhárom napjára. Természetesen sokkal nagyobb figyelmet fordítunk a zökkenőmentes lebonyolításra, valamint a pilóták és a nézők teljes biztonságára. A Forma-1-es futam az előzetes terveknek megfelelően szeptember 30-án lesz." - tette még hozzá Campbell.

A pilóták nem szívesen utaznak Amerikába

Az F-1 versenyzői már közel sem ilyen nyugodtak, a Schumacher-fivérek és Mika Hakkinen is elmondta, nem szívesen utazik Indianapolisba. Michael Schumacher egyébként szabad kezett kapott a Ferrari vezetőitől: ha nem akar, nem kell részt vennie a jövő hét végi viadalon. A négyszeres világbajnok - Bernie Ecclestone ösztönzésére is - viszont az indulás mellett döntött, csak úgy, mint az év végén 12 hónapos pihenőre vonuló Hakkinen. Schumacher - aki nagyon kedveli Amerikát - az Egyesült Államokba tervezett nyaralását is elhalasztja, s egy nyugodtabb helyen pihen majd a futam után.

Burti idén már nem áll rajthoz

Nem indul azonban sem Indianapolisban, sem Suzukában a Belga Nagydíjon balesetet szenvedett Luciano Burti. A brazil ugyan csodával határos módon kisebb sérülésekkel megúszta az egy hónappal ez előtti ütközést, de még nincs olyan egészségi állapotban, hogy F-1-es autót vezessen. Így az év utolsó két versenyén - csak úgy, mint legutóbb Monzában - a cseh Tomas Enge helyettesíti majd Burtit a Prost-Acerben.

Massa lehet Raikkönen utódja

S ha már a helyetteseknél tartunk: lehetséges, hogy Peter Sauber megtalálta a svájci csapatot a McLaren kedvéért elhagyó Kimi Raikkönen utódját. A 19 éves pilótát Felipe Massának hívják, brazíliából származik, s pillanatnyilag vezeti az olasz F-3000-es bajnokság pontversenyét. A tinédzser Mugellóban tesztelte a Sauber-Petronast, s gyosaságával, valamint profi hozzáállásával igen jó benyomást tett az istálló minden tagjára.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.