Hakkinen a győzelemnél csak a pihenőnek örül jobban

2001.10.01. 18:20
Mika Hakkinen vasárnap élete huszadik győzelmét szerezte Indianapolisban, ám esze ágában sincs megváltoztatni döntését, azaz a következő évet pihenéssel tölti.
Mika Hakkinen vasárnap megnyerte élete huszadik Forma-1-es versenyét, így természetes, hogy felhőtlen örömmel nyilatkozott a futam után. "Pályafutásom egyik legjobb győzelme volt, nagyon boldog vagyok. A szerintem igazságtalan büntetés, azaz, hogy csak a negyedik helyről indulhattam, iszonyúan feltüzelt engem, mondhatni, dühből vezettem. A győzelem viszont minden rosszat elfelejtet velem" - mondta a finn.

Hakkinen azonban e remek diadal hatására sem változtatja meg döntését, megerősítette ugyanis, hogy az év végén 12 hónapra megszakítja autóversenyzői karrierjét.

"Egyáltalán nem bánom, hogy már bejelentettem az időleges visszavonulásomat, sőt már sokat gondolak arra, milyen jó lesz pihenni egy kicsit." - nyilatkozta a kétszeres világbajnok, akinek ez volt az első Forma-1-es GP-diadala felesége, Erja jelenléte nélkül, aki most biztonsági okokból inkább Monacóban maradt.

A verseny krónikájához tartozik még, hogy néhány órával a futam után, a műszaki ellenőrzésen megbukott Jarno Trulli Jordan-Hondája, s így az olasztól elvették a negyedik helyét. Az Amerikai Nagydíj végeredménye ezzel annyiban változott, hogy a negyedik helyre Irvine, az ötödikre Heidfeld, míg a hatodikra a karrierje 200. versenyét teljesítő Jean Alesi került.

Az Amerikai GP végeredménye:

1.Hakkinen
2.M. Schumacher
3.Coulthard
4.Irvine
5.Heidfeld
6.Alesi

Most pedig lássunk néhány szalagcímet a hétfői olasz lapokból.

La Gazzetta dello Sport: "Hakkinen - igazi mestermunka"

Tuttosport: "Hakkinen győzelmének még Schumacher is örült. Szomorú látni, hogy egy olyan klasszis, mint a finn pilóta elhagyja a Forma-1-et."