Trulli visszakapta a pontjait

2001.10.27. 17:34
Az FIA fellebbviteli bizottsága visszaadta Jarno Trullinak az Amerikai Nagydíjon tőle elvett négy pontot, így a pilóta a nyolcadik, csapata, a Jordan pedig az ötödik lett a világbajnokságban.
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) bíróságának fellebbviteli bizottsága szombaton visszaadta Jarno Trullinak az idei Amerikai Nagydíjon elvett pontjait. Az olasz pilóta Indianapolisban a negyedik helyen végzett, ám diszkvalifikálták, mert az autója alján elhelyezett falemez vékonyabb volt a megengedettnél.

Jarno Trulli
A döntés ellen a pilóta csapata, a Jordan fellebbezést nyújtott be, melynek szombaton délelőtt helyt adott a bíróság. Az ír istálló azonban csak egy eljárásbeli hiba miatt nyerhette meg a pert: Amerikában a verseny utáni technikai ellenőrzésnél - amikor a team mérnökei megpróbálták elmagyarázni a szabálytalanság okát - nem tartózkodott a helyszínen hivatalos FIA-ellenőr.

A három egységnek köszönhetően Jarno Trulli 12 ponttal a világbajnokság nyolcadik helyén, míg csapata 19-cel annak ötödik pozíciójában végzett, megelőzve így a másik Honda-motoros csapatot, a BAR-t.

"Nagyon örülök a döntésnek, nem csak azért, mert így ez volt a legjobb eredményem ebben a szezonban, hanem azért is, mert az istálló ezzel egy hellyel előrébb léphetett a konstruktőrök világbajnokságában" - nyilatkozta Trulli, aki egyébként jövőre már a Renaultnál fog versenyezni.