Timót, Xénia
-8 °C
-3 °C

Futball az aszfalton: ez a Premier One

2001.11.17. 02:13
Jövő nyáron útjára indul egy autóverseny-sorozat, melyben a világ legnagyobb futballklubjai által szponzorált kocsik indulnak. A gépek a klubok színeiben pompáznak majd, így tehát például az Anderlecht már nem csak a gyepen, de az aszfalton is megmérkőzhet a Feyenoorddal.
Futball és autóverseny: a világ két legnépszerűbb sportja. Futballautóverseny: akár a legnépszerűbb is lehetne. Ilyenről azonban még nem hallottunk, eddig. Jövő júliusban ugyanis útjára indul az az autós versenysorozat, melyben a világ leghíresebb fociklubjai által szponzorált négykerekűek vesznek részt.

Benfica, Feyenoord, Anderlecht, Leeds - biztosan ott lesznek a rajtrácson

Az új kategóriában, melynek neve Premier One lesz, az adott csapat színeiben pompázó, a F-1-esekhez hasonló, fedetlen kerekű, együléses gépek indulnak majd. A kasztnit a Reynard, míg a motort, mely 750 lőerős lesz, a Judd készíti a résztvevők számára, akik között már biztosan ott lesz a Benfica, a Leeds, az Anderlecht és a Feyenoord.

"Már aláirt szerződésünk van négy európai klubbal, s a jövő héten jelentjük be egy német, egy francia és egy spanyol egyesület csatlakozását, míg az első olasz decemberre várható. Ezen kívül ígéretes tárgyalásokat folytatunk dél-amerikai egyletekkel is" - nyilatkozta Robin Webb a Premier One GP-sorozat igazgatója.

Mansellt és Hillt is megkeresték a szervezők

A jövő nyáron induló bajnokság tíz futamból áll majd, s természetesen a legnívósabb futballal rendelkező országok láthatják vendégül a pilótákat. Lesz verseny Portugáliában, Angliában, Spanyolországban, a tengeren túlon pedig Brazíliában és Argentínában is. A sofőrök között pedig olyan ismert arcok feltűnésére lehet számítani, mint Johnny Herbert, Pedro Lamy, Mark Blundell, sőt az is előfordulhat, hogy Nigel Mansell és Damon Hill is - bár erre kicsi az esély - csatlakozik a szériához.

Jövőre tehát a futballőrült szurkolók nem csak a gyepen, de az aszfalton is szoríthatnak majd kedvenc csapatukért. A sorozat valószínűleg nagy sikert arat, mind a nézők, mind a szponzorok körében, ami legalább olyan fontos. A Premier One a futball-autósport kapcsolat miatt biztosan jó üzlet lesz, és ha a szervezőknek sikerül a fent említetteken kívül mégtöbb "nevet" ültetni a P1-kocsik volánja mögé, akkor az autóversenyzés is gazdagabb lehet egy nívós sorozattal.

Mindenesetre érdekes lesz azt hallani a hírekben, hogy "a Benfica öt másodpercet vert a Leedsre".

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.