Prost eladja csapatát

2001.11.22. 00:03
A csőd szélére sodródott Prost-csapat a napokban valószínűleg új kezekbe kerül: Alain Prost többségi tulajdonos egy kanadai központú sörgyártó vállalkozásnak adja el az istállót.
A Formula1.com információi szerint hamarosan csődeljárás indul a Forma-1-es Prost istálló ellen. Alain Prost csapatának közel 30 millió dollár az adóssága, és szinte biztos, hogy ezeket már nem képes kiegyenlíteni a hajdani négyszeres világbajnok vezette team.

Egy sörgyár kezébe kerülhet a Prost GP

Állítólag Philip de Laey kanadai milliárdos veszi meg a Prost GP-t, pontosabban nem is ő, hanem a családja tulajdonában álló Interbrew nevű cég, amely a világ egyik legnagyobb sörgyártó vállalkozása. Az üzlet tehát de Laey vezetésével jönne létre, ám Quebec tartomány elnöke, Bernard Landry jelezte, ha az F1-es csapat kanadai kézbe kerül, a tartomány hosszú távú kölcsönt biztosít az adósságok törlesztésére.

Alain Prost minden bizonnyal távozik

A Prost GP irányítóbázisa Montrealba kerülne át, de a technikai fejlesztő központ továbbra is a franciaországi Guyancourt-ban maradna. Alain Prost, aki pillanatnyilag többségi tulajdonosa az istállónak, a váltással valószínűleg távozna. A pilóták közül az új főnökség Heinz-Harald Frentzent mindenképp szeretné megtartani, s elképzelhető, hogy a német társa az Interbrew által szponzorált belga Bas Leinders lenne.

Az adásvétel létrejöttének valószínűségét erősíti, hogy az Interbrew (illetve egyik márkája, a Beck's) jövőre megvonja támogatását a Jaguar csapattól. A Prost Team megvételét - a Formula1.com szerint - a jövő hét elején jelentik be.