Árpád
-2 °C
9 °C

Wurz: a McLaren szerződtetett versenyzője voltam

2001.11.29. 21:31
A Forma-1-ben holtszezon van - a csapatok csak jövőre kezdhetik tesztelni új gépeiket -, de a pilóták és az istállófőnökök gondoskodnak arról, hogy a rajongók egy pillanatra se feledkezzenek meg a Száguldó Cirkuszról. Wurz kitálal, Hakkinen fogadkozik, Ralf Schumacher gyanúsít, Patrick Head elégedetlenkedik...
Érdekes híreket árult el csütörtökön Alexander Wurz, a McLaren tesztpilótája. Az osztrák azt nyilatkozta, hogy aláírt szerződéssel rendelkezett a 2002-es Forma-1-es szezonra, mint az angol istálló második számú pilótája.

"A McLaren meggondolta magát, de nem tehettem semmit"

"A McLarennel augusztus végén megfogalmaztuk a kontraktus szövegét, sőt én már haza is vittem a nyilatkozatot, s alá is írtam. Abban a pillanatban tehát a McLaren igazolt versenypilótája voltam, azaz jövőre én vezethettem volna az egyik ezüstnyilat. A semmiből azonban fekbukkant Raikkönen, s Ron Dennis jelezte, hogy a szerződés nem érvényes, mert Coulthard mellé a finnt választották helyettem. Nem tehettem mást, beletörődtem a döntésbe, hiszen így legalább tesztpilóta lehetek, s nem szorulok ki a Forma-1-ből." - mondta angol újságoknak Wurz.

Természetesen jó lenne tudni, hogy mi, vagy méginkább ki akarta a McLaren berkein belül, hogy az osztrák helyett a finn Raikkönen kapjon lehetőséget a csapatnál. Erről természetesen csak találgatni lehet, ám egy másik kérdés, amely szintén nagy talányt okoz a Forma-1 rajongói számára, megoldódni látszik. Mika Hakkinen - akinek a helyére érkezik Raikkönen - ugyanis egy német lapnak adott interjúban ismét, az eddigieknél határozottabban mondta ki, hogy 2003-ban visszatér a Forma-1-be.

"Jövőre pihenek, de 2003-ban versenyezni akarok"

"Egy év pihenő után 2003-ban ismét versenyezni akarok, méghozzá egy McLarenben. Az utóbbi időben azt suttogták, hogy a gyenge fizikai kondícióm miatt megyek egy év szabadságra. Ez azonban nem igaz, remek formában vagyok, de szeretnék tizenkét hónapot csak a feleségemmel és a kisfiammal tölteni" - nyilatkozta Hakkinen.

A McLarennél tehát zajlik az élet, ám nincs ez másként a Williamsnél sem. Sir Frank istállójánál Ralf Schumacher okozta az első galibát, amikor a sajtónak azt találta mondani, hogy Williams sokkal jobban szereti Juan Pablo Montoyát, mint őt. Williams úr személyesen nem kommentálta a német "vádját", ám helyette Gerhard Berger, a csapat motorszállítójának, a BMW-nek a sportigazgatója és Patrick Head, a Williams istálló főmérnöke és társtulajdonosa is kijelentette, hogy a két pilóta egyenlő esélyekkel indul.

"Ralf nem képes kommunikálni a szerelőkkel"

Head azonban a napokban ismét a mikrofonok elé állt, most ő "vádolt" - nem fogják kitalálni -, Ralf vált a szakember célpontjává. Head szerint ugyanis a kis Schumi nem veszi elég komolyan a teszteléseket, a hozzáállása nem méltó egy profi versenyzőhöz. Montoya bezzeg...De halljuk, mit is mondott Head.

"Ralf a tesztnapokon mindig kissé ideges, nincs türelme végignézni a számítógépek által közölt adatokat, amelyek azonban nagyon fontosak az autó beállításához. Ezen kívül nem kommunikál megfelelően a szerelőkkel a géppel kapcsolatos tapasztalatairól, s nem képes pontosan beszámolni arról, hogy mi nem tetszik neki a kocsi viselkedésében. Montoya mindezeket tökéletesen oldja meg, s jobban érti az autó működési mechanizmusát is" - szidta meg Ralfot az Auto Motor und Sport hasábjain Patrick Head.

Lehet, hogy Ralfnak előbb gondolkoznia kellett volna, s csak aztán beszélnie? Lehet, de ezek után már az is elképzelhető, hogy Frank Williams tényleg jobban kedveli Montoyát, mint Ralfot. Sőt, amint halljuk, már Head is...

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Év végi utazás

Ajándékozzon utazást, töltse a karácsonyt és a szilvesztert külföldön!