Veszélyben a Forma-1-es Brit Nagydíj

2001.12.06. 00:28
Elképzelhető, hogy a jövő évi Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság összesítésébe nem számít majd be a Brit Nagydíj eredménye. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) világtanácsa a kiszolgáló létesítmények nem megfelelő színvonala miatt kényszerül meghozni a drasztikus döntést.
Az AFP francia hírügynökség meg nem nevezett, de biztos forrásra hivatkozva azt írta, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) világtanácsának döntése értelmében a Forma-1-es Brit Ngadíj eredménye nem fog beszámítani az összesített világbajnoki pontversenybe. A szervezet határozatot várhatóan december 14-i, monacói ülésén hozza nyilvánosságra.

A lépésre állítólag azért kerül sor, mert a brit szervezők az ígéretek ellenére sem követtek el mindent a parkolási feltételek, illetve a pálya megközelíthetőségének javítása érdekében. Tavaly Silverstone-ban a nagy esőzésben komoly gondot okozott a szurkolóknak, hogy időben a verseny helyszínére jussanak, s a helyzet idén sem változott jelentősen.

A futamot a várható drasztikus "leértékelés" ellenére megrendezhetik július 7-én, az eredményeket azonban nem veszik majd figyelembe a vb-összesítésnél. Ugyanakkor annak nincs akadálya, hogy - a szükséges munkálatok elvégzését követően - a Brit Nagydíj 2003-ban ismét hivatalos állomása legyen a sorozatnak.

A jövő évi világbajnokság a még nemhivatalos program szerint március 3-án Melbourne-ben kezdődik, s október 13-án Szuzukában ér véget. A 17. Magyar Nagydíj augusztus 18-án lesz a Hungaroringen.