Ralf Schumacher: Michael is tudja, hogy le tudom győzni

2002.01.10. 13:27
Ralf Schumacher a megerősödött BMW volánja mögött a negyedik helyet szerezte meg a tavalyi világbajnoki pontversenyben. Idén azonban nagyobb reményekkel kezdik el a küzdelemsorozatot, és magét mindenképpen képesnek tartja, hogy legyőzze négyszeres világbajnok bátyjáét, Schumachert. Mindenesetre azt megjegyezte: még mindig a Ferrari a favorit.
Ralf Schumacher számára is véget ért a kéthónapos pihenő, amit többnyire az év végén született kisfiával töltött. A BMW pilótája viszont nagy reményekkel vág neki az új szezonnak annál is inkább, mert tavaly három futamot nyert meg, márciustól pedig még többet szeretne ő maga, és a csapat is.

"Nem vagyunk barátok Montoyával"

A német Bildnek adott interjújából kiderül, hogy közötte és a kolumbiai Juan Pablo Montoya között nincs baráti viszony, de nincs ellenségeskedés sem. Respektáljuk egymást, de semmi más - jelentette ki határozottan.

Azt is kifejtette, hogy a több futamgyőzelme ellenére - Montoya csak egyszer diadalmaskodott, igaz az év végén rendszeres gyorsabb volt riválisánál - nincs köztük különbség, azonos esélyekkel pályáznak az első pilóta posztjára. A világbajnokság állása során viszont, aki vezet a rangsorban, értelemszerűen az kap nagyobb segítséget a csapattól.

Még több munka

Ralf Schumacher azt is elmondta, hogy a múlt évadban meglévő hibákat ki kell javítaniuk. "Annyi biztos, hogy én is több időt fogok tölteni a csapatommal, a tavalyinál is többet fogunk együtt dolgozni, a hibák megelőzése céljából." - magyarázta.

Michael és Ralf

Az örök kérdésre, miszerint bátyjával, a négyszeres világbajnok Michaellel, várhatóan hogyan módosul a kapcsolata az idei évadban, annyit mondott: Michael is pontosan tudja, hogy én le tudom győzni.

Nem szoktak naponta az esélyekről beszélgetni a bátyjával

Minderről azonban nem szoktak napi rendszerességgel beszélgetni, a Ferrari és ő ugyanis külön téma. Azt viszont hozzátette, hogy még mindig a Ferrari a favorit, de a BMW is erős lesz, és a második hely megszerzését tűzték ki célul, azok után, hogy a tavaly a harmadikok voltak.