Pénteken bemutatkozott a Williams és a Sauber

2002.01.25. 14:33
Pénteken Silverstone-ban a Williams, míg Svájcban a Sauber mutatta be 2002-es autóját. A két gépben az is közös, hogy az új konstrukciók alapjául szinte teljes mértékben a tavalyi gép szolgált, s az is, hogy a szponzorok állandósága miatt a fényezés sem változott.
Silverstone-ban bemutatta 2002-es gépét, az FW 24-est a Williams istálló. Az autót a két pilóta, Ralf Schumacher és Juan Pablo Montoya jelenlétében tárták a közönség elé. A kasztni a tavalyihoz képest nem sokban változott, ám a borítások alatt több újdonság is rejlik. Ilyen például az új sebességváltó és a P82 kódnevű BMW-motor.

Frank Williams: Nagy remények_

Frank Williams
A csapatfőnök Frank Williams következőképp nyilatkozott a bemutatót követően: "Nagy reményeket fűzünk az új kasztninkhoz és természetesen a BMW erőforrásához is. Mindezek mellett nekünk van a legerősebb pilótakettősünk. Ralf Schumacher és Juan Pablo Montoya különböző személyiségek különböző vezetési stílussal, de a céljuk megegyező, hiszen mindketten győzni akarnak."

A két pilóta köztudottan nem rajong egymásért, ám Gerhard Berger sportigazgató szerint ebből nem lesz probléma az új szezonban. "Azt hiszem, a két pilótánk szoros harcot fog vívni az egész szezon során, s az is biztos, hogy a csapat mindkettőjüket egyformán támogatja majd. Juan gyorsabb lesz néhány pályán, néhányon pedig Ralfnál lesz az előny. Mindketten bizonyították már, hogy képesek futamot nyerni, ezért aggodalomra semmi ok." - fejtette ki Berger.

Head: Mindig győzni akarunk

Az istálló 2002-es céljairól Patrick head technikai igazgató beszélt: "Ha már előre tudod, hogy egyes pályákon nem lesz esélyed nyerni, akkor az autód nem elég jó. Gavin Fisher tervezőmérnökkel karöltve arra törekedtünk, hogy az FW 24-es aerodinamikailag és megbízhatóságban is jobb legyen az elődjénél, így azt szeretnénk elérni, hogy 2002-ben mindig a győzelemért indulhassunk harcba."

A Williams idén is Michelin gumikat használ majd, a főszponzor pedig változatlanul a Compaq és az Allianz lesz, így az autó fényezése sem változik.

Sauber: a negyedik hely a célkitűzés

A Williams bemutatójával párhuzamosan a Sauber is felfedte új autóját, még pedig Svájcban, egy katonai repülőtéren. A C21-es - csak úgy mint a Williams FW 24-es - igen csak hasonlít elődjére, mind formájában, mind fényezésében.

"Magasra törünk 2002-ben - kezdte beszédét Peter Sauber csapatfőnök - Tavaly a negyedik helyet szereztük meg a konstruktőrök között, s célunk, hogy idén is elérjük ezt a pozíciót. Azt hiszem, két remek fiatal pilótánkkal, Nick Heidfelddel és Felipe Massával mindez sikerülhet."

Massa lehet a meglepetésember

Mint hallottuk, a versenyzők között történt egy változás az előző idényhez képest, vagyis a McLarenhez távozott Raikkönen helyét a 19 éves Felipe Massa vette át. A fiatal brazillal eddig mindenki nagyon elégedett az istállónál, nem véletlen, hogy Sauber úr őt is kiemelte a bemutatón elhangzott beszédében.

A C21-es egyébként már túl is van első próbaútján, ugyanis Barcelonában már jó néhány kört tett meg vele mind Heidfeld, mind Massa, s eddig mindkettőjüknek nagyon tetszik az új konstrukció. "A C21-es fejlettebb, kifinomultabb autó az elődjénél" - jelentette ki Heidfeld az első tesztek után.