Coulthard balesetet szenvedett a barcelonai tesztelésen

2002.02.08. 21:05
Szerencsés kimenetelű balesetet szenvedett David Coulthard a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztelésén. A McLaren-Mercedes skót pilótája elvesztette irányítását a jármű felett, amely a levegőbe emelkedett, majd a kavicságyba vágódott. A tavalyi idényt a második helyen záró versenyző sértetlenül megúszta az esetet.
Tesztelés közben balesetet szenvedett David Coulthard, a Forma-1-es McLaren-Mercedes skót pilótája. A szigetországi versenyző a Barcelona melletti pályán gyakorolt, amikor az egyik kanyarban elvesztette uralmát a kocsi felett, amely a levegőbe emelkedett, majd a kavicságyban landolt. Személyi sérülés nem történt, Coulthard karcolás nélkül hagyta el az autót, melyben csak kisebb károk keletkeztek.

David Coulthard
Az eset pikantériája, hogy Coulthard nem sokkal baleste előtt elégedetten nyilatkozott a McLaren-Mercedes idei autójáról. "Jelentősen előreléptünk, de egyértelmű véleményt még nem tudok mondani. Az biztos, hogy autónk gyorsabb a tavalyinál, s más szempontból is javult. Azt azonban nem jelenthetem ki, hogy idén biztosan világbajnok leszek. Eddig sem mondtam ilyesmit, mert fogalmam sincs, hogy mit hoz a jövő. Az viszont egyértelmű, hogy mindent megteszek az elsőségért!"- mondta a skót pilóta.

A magán a tesztelésen Juan Pablo Montoya, a BMW-Williams kolumbiai pilótája bizonyult a leggyorsabbnak. A dél-amerikai versenyző 69 kört teljesített, legjobb ideje 1:12.421 perc volt. Montoya után De la Rosa, Pizzonia, Ralf Schumacher, Frentzen és Villeneuve volt a sorrend.

A barcelonai teszteléseken nem ez volt az első baleset. Alig egy hete, január 30-án a Ferrari pilótája, Michael Schumacher szenvedett szerencsés kimenetelű balesetet. A négyszeres világbajnok az egyik kanyarban kisodródott, és a gumifalnak ütközött. Még ugyanazon a napon a másik Ferrari-pilóta, Rubens Barrichello is hasonlóan járt: akárcsak csapattársa, ő is nagy sebességgel a falnak ütközött, és összetörte autóját. Személyi sérülés itt sem történt, ám járműje használhatatlanná vált, így kénytelen volt befejezni barcelonai szereplését.