Montoya és Schumacher is csúcsot döntött

2002.02.11. 21:52
Vasárnap Juan Pablo Montoya, a Williams pilótája Valenciában megjavította a körrekordot, s jóval gyorsabb volt csapattársánál, Ralf Schumachernél is. Ralf bátyja, Michael az új Ferrarit teszteli, s a gép eddig remek eredményeket produkál.
Amint arról híreinkben beszámoltunk, vasárnap, Fioranóban, az új Ferrari F2002-es debütálásakor Michael Schumacher azonnal megjavította a pályacsúcsot. Nos, aznap nem ő volt az egyetlen pilóta, aki régi rekordot adott át a múltnak, Juan Pablo Montoya Valenciában tette ugyan ezt.

Ralf majd' egy szekundummal lemaradt

Juan Pablo Montoya
A Williams kolumbiai pilótája 1:10:997-es időt futott Valenciában, így ő lett az első, aki 1 perc 11 másodperc alatt teljesített egy kört. Az ottani tesztek utolsó napján Montoya csapattársa, Ralf Schumacher végzett a második helyen, ám eredménye jócskán - a német nyolc tizeddel volt lassúbb - elmaradt a dél-amerikai rekordjától.

A williamsek mögött a BAR-pilóták, Panis és Villeneuve következtek, s úgy tűnik, hogy az amerikai csapatnak végre sikerült versenyképes autót építenie. Mindez azt is jelenti, hogy Villeneuve, aki korábban kijelentette, hogy ha az új kocsi nem lesz jó, elhagyja a csapatot, marad az istállónál.

A versenyképességgel tavaly nem voltak gondjai a Saubernek, s nagyon valószínű, hogy idén sem lesznek. A svájci team pilótái, Heidfeld és az újonc Massa ugyanis folyamatosan az élmezőnyben találhatóak a teszteken, s a kocsi megbízhatónak is látszik, hiszen eddig semmi baj nem volt vele.

Az új Ferrari eddig hiba nélkül fut

Szintén megbízható a Ferrari idei gépe, az F2002-es. Michael Schumacher hétfőn ugyanis újabb 50 kört teljesített vele, jó időket futott, így érhető, hogy bizakodóan néz a szezon elé.

"Az új kocsival eddig semmi problémánk nem volt. A hét folyamán versenyszimulációt is végzünk, s ha a gép jól teljesít, akkor ezt visszük Ausztráliába, az idénnyitóra, ha nem, akkor marad a tavalyi F2001-es. Én nagyon optimista vagyok, szerintem 99 százalék, hogy Melbourne-ben az F2002-essel állunk rajthoz" - nyilatkozott Schumacher.

Végül pedig egy hír a McLarenről. Hétfőn a csapat vezetői bejelentették, hogy Jean Alesi, aki idén a német túraautó-bajnokságban egy Mercedesszel indul, tesztelheti a csapat tavalyi gépének módosított változatát. A lehetőség csupán egyetlen alkalomra szól, s Alesi személyes kérésének tesz eleget. "Soha nem vezettem McLarent, ezért szeretném kipróbálni, a visszatérésre azonban nem gondolok" - mondta Alesi, aki tavaly intett búcsút a Forma-1-nek.