Egész évben a régi Ferrarival megy Schumacher?

2002.03.07. 11:03
Továbbra is szolgáltat beszédtémát az idei első Forma 1-es futam. A régi Ferrari fölényes győzelme után a csapatfőnök azt nyilatkozta: idén be sem vetik az új fejlesztést, csak jövőre. Mindeközben a McLaren magyarázatokat gyárt, miért veszítettek az Ausztrál Nagydíjon.
Annak ellenére, hogy a Ferrari némiképp elmaradt a fejlesztésekkel, és az idei első Forma 1-es futamon a régi autóval állt rajthoz, simán nyert. Azóta folynak a találgatások, hogy mikor lesz rajtra kész az új autó. A csapatfőnök, Jean Todt az osztrák televízióban érdekes nyilatkozatot tett szerdán a kérdést illetően.

A kipróbált autó előnyei

"Valószínűleg az egész szezonban a régi, kipróbált és maximálisan bevált autóval fognak versenyezni Schumacherék" - mondta. "A változtatásnak addig nincs értelme, amíg ilyen nagyszerűen működik a régi Ferrari" - folytatta.

Ezek után azonban Luca Colajanni a Ferrari szóvivője úgy vélekedett, hogy alighanem valami félreértés történhetett, hiszen erről szó sincs. (Arra ugyan nem tért ki, hogy a nyilatkozatot, miként értelmezhették félre.) Szerinte már az első európai futamon, április 14-én Imolában az új Ferrarit fogja vezetni az ötödik világbajnoki címe felé haladó Michael Schumacher.

Schumacher: Az első helynél nincs előrébb

Maga az érintett, feleségével Corinnával, épp Malajziában tölti szabadságát, de ő is kifejtette a véleményét az ügyben. Mint mondta, örül a régi autó látványos sikerének, és az első helynél nincs előrébb.

Eközben a McLaren csapatfőnöke, Ron Dennis magyarázatokat gyárt az istálló vereségére. A Ferrari szerinte azért volt előnyben mindenkivel szemben, mert az edzések során többször esett az eső, vagyis kevesebbet gyakorolhattak száraz felületen, így nem tudták pontosan beállítani az újonnan kifejlesztett autókat. "Jól felkészültünk erre az idényre, csak a körülmények ezúttal nem nekünk kedveztek" - összegzett.