Ralf a bátyját idegesítené

2002.03.13. 16:30
Pénteken kezdődik az idei Forma-1-es szezon második felvonása Malajziában. A Ferrari és Michael Schumacher természetesen optimistán várják a rajtot, legközelebbi riválisuknál, a Williamsnél azonban már pesszimistább a légkör: Ralf bizakodik, Berger inkább csak titokban reménykedik.
Vasárnap Malajziában rendezik a 2002-es Forma-1-es szezon második versenyét, s mivel természetesen a szabadedzésekkel már pénteken elkezdődik a nagydíj programja, a pilóták már a helyszínen tartózkodnak.

Ralf készül a testvérharcra

Szerdán az Ausztráliában Barrichellóval történt karambolja miatt csupán néhányszáz métert versenyző williamses Ralf Schumacher elemezte hétvégi esélyeit.

"Fő célom, hogy Michaelt idegesítsem: minél közelebb akarok kerülni hozzá. Szerintem két hét alatt nőttek a győzelmi reményeink, majd meglátjuk, mi történik. Persze nem lesz könnyű nyernünk, hiszen a Ferrari Melbourne-ben bebizonyította, hogy az idei VB első számú várományosa" - nyilatkozta Ralf Schumacher, s hozzá tette még, hogy a starttól egyáltalán nem fél, biztos benne, hogy most nem ütközik össze senkivel, s minden simán megy majd.

Berger visszafogott

A német pilóta egyik főnöke, a BMW sportigazgatója, Gerhard Berger konkrétabban fogalmazott, szerinte Michael Schumacher lesz 2002-ben is a világbajnok.

"Michael Schumachernek odaadhatnánk a világbajnoki címet már most. Talán az első futam óta sikerült egy kicsit felzárkóznunk a technikai fejlesztések terén, ám nem hiszem, hogy meg tudnánk szorítani a Ferrarit. Ezen kívül a borzasztó hőség is Schumachernek kedvez, hiszen ő a legfittebb pilóta" - mondta Berger.

Schumacher: 'Győzhetünk'

Erről természetesen maga a kerpeni is így vélekedik, s optimistán várja a vasárnapi rajtot.

"Sokaknak gondot okozhat a magas páratartalom éa a nagymeleg, nekem szerencsére nincsenek ilyen problémáim. A futamot illetően magabiztos vagyok, azt hiszem, beleszólhatunk az első helyért folyó csatába" - fogalmazott igen finoman Michael Schumacher.

Todt: 'San Marinóban debütál az F2002'

Hát igen, a Ferrari nagyon derülátó, hiszen a távol-keleti országban is a tavalyi, F2001-es gép fejlesztett változatával áll rajthoz. Sőt, Jean Todt csapatfőnök bejelentette, hogy az új modell - amelyet egyébként Luca Badoer Olaszországban egész héten gond nélkül tesztelt - csak a Brazil GP-t követően, San Marinóban, április 14-én mutatkozik be versenyen.

Vagyis a Scuderia biztosra megy, s csak akkor veti be az F2002-est, miután Schumacher is legalább két héten keresztül nyúzta azt: a négyszeres világbajnok ugyanis csak a brazil futam után tér vissza Európába, az elmúlt tíz napot nyaralással töltötte, s a maláj verseny utáni héten is minden bizonnyal pihenni fog. Persze a program változhat, ha az F2001-es leszerepel vasárnap, ám ez nem valószínű.

A Phoenix még nem indulhat

Végül egy hír a Forma-1 leendő 12. csapatáról, a Phoenixről. Amint arról már beszámoltunk, Charles Nickerson Prost-utód alakulata két autóval és két pilótával megérkezett Malajziába, ám 99 százalék, hogy nem lehet ott a rajtrácson. Bernie Ecclestone továbbra is a 48 millió dolláros kauciót követeli a brit üzletembertől, s mindemellett a kasztnik még nem estek át a kötelező törésteszteken sem. Azaz a csütörtöki gépátvételen még akkor is megbuknának a Phoenix autói, ha időközben a pénzt sikerülne valahonnan előteremtenie Nickersonnak.