Schumacher az új Ferrarival indul Brazíliában

2002.03.25. 11:28
A világbajnoki címvédő Michael Schumacher megnyugodhat, az eredeti tervekkel szemben nem az áprilisi 14-i imolai futamon, hanem már a hétvégi brazil versenyen az új Ferrarival veszi fel a versenyt riválisaival. Érdekesség azonban, hogy márkatársa, a brazil Barrichello a régivel indul.
A múlt heti Maláj Nagydíjon a BMW-Williams igazolta, hogy ebben a szezonban mindenképpen számolni kell két pilótájával. Ralf Schumacher és a kolumbiai Juan Pablo Montoya szerezte ugyanis meg az első két helyet. A négyszeres világbajnok Michael Schumacher a Ferrarival meg kellett elégedjen a harmadik hellyel.

Behozták a lemaradást a Ferrarinál

A Ferrari elöljárói ekkor alighanem úgy vélték, hogy nem várhatnak tovább: be kell vetniük az új autót. Az ausztrál, Ferrari-győzelemmel zárult futam után ugyan még Jean Todt csapatfőnök az osztrák tévében azt nyilatkozta: nem kizárt, hogy az egész évben a régi autóval mennek, a múlt heti kudarc felgyorsította az eseményeket.

Gőzerővel kezdtek dolgozni azon, hogy az autó megbízható legyen, és a Bild hasábjain vasárnap már azt nyilatkozta Todt: az autó gyors és megbízható. Vagyis behozták fejlesztésbeli lemaradásukat.

Az utolsó tesztek döntöttek

A végső döntést az váltotta ki, hogy a tesztpilóta, Luca Badoer kiválóan teljesített vele a fioranói teszteken és mindez arra inspirálta a vezetőket, hogy a bevetés mellett döntsenek. Todt azt is kifejtette, örül ennek, de egyúttal azt is elismerte, hogy némi rizikót azért vállalnak.

Ugyanakkor arra is emlékeztetett: Schumacher kizárólag úgy lehet ötszörös világbajnok, hogy minden futamon a legnagyobb győzelmi esélyt megkapja a csapatától. Mindez pedig úgy lehetséges, hogy most váltanak.

Barrichello elfogadta a döntést

Az istállón belüli hierarchiának megfelelően Barrichello ismét "alulmaradt" Schumacherrel szemben - ő a régi autóval lesz ott a startnál -, de a brazil mint mindig: most is ellenszavazat elfogadta a döntést. (Nem is tehet mást.) Na de ki tudja, lehet, hogy mégis ő jár jól?